Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Nehän maksetaan ilmeisesti takautuvasti kerran vuodessa ja ovat poliittiselle päätöksenteolle alisteisia. Ilmeisesti vielä muutaman vuoden jatkuvat näillä näkymin.

Inderesin kommentti 

Verohuojennukset ovat tulleet viime vuosina pariin otteeseen takautuvasti, kun ne on sisällytetty veropakettiin aina muutamaksi vuodeksi kerrallaan ja sitten niiden osalta uusintapäätös on venynyt yli niiden voimassaoloajan. Viimeisimpänä ne hyväksyttiin takautuvasti vuosille 2018 ja 2019 ja poikkeuksellisesti seuraaville kolmelle vuodelle. Se, mitä tämän ajanjakson jälkeen tapahtuu, ei ole vielä varmaa. Käsityksemme mukaan BTC:n pitäisi poistua keskipitkällä aikavälillä.

Olemme huomioineet BTC:n meidän ennusteissamme, mutta niiden lopullinen tulosvaikutus riippuu Nesteen Yhdysvaltoihin myymistä volyymeista, mikä tuo tiettyä epävarmuutta ennusteisiin. Arvonmääritysmielessä "kertaerälle" annetaan tyypillisesti pienempi painoarvo, mutta tässä tapauksessa kyse on kuitenkin myös seuraavasta kolmesta vuodesta, mikä hieman muuttaa tilannetta. Kokonaiskuvan kannalta on kuitenkin tärkeintä, miten Nesteen tulos kehittyy BTC:n mahdollisen päättymisen jälkeen. Meidän ennusteissamme Nesteen tulos pysyy kasvu-uralla myös vuoden 2022 jälkeen (jolloin BTC näillä näkymin päättyy) mm. Singaporen lisäkapasiteetin tuoman volyymikasvun ansiosta.

Terveisin,

Petri G.