Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Hei Tänään (10.8.) julkistetussa raportissa ja siitä seuranneista kommenteissa sekä analyyseissä on ollut havaittavissa ristiriita Aku Vikströmin ennustaa kaikkien aikojen pikkujoulukautta kun taas Inderes ennusti raportissaan kohtuullista pikkujoulukautta Itse työskentelen usean sadan ihmisen yrityksessä. Tässä vaiheessa on jo ollut merkkejä ilmassa että firman juhlia ei järjestetä jos vaarana on koronatartuntoja henkilöstössä vaikka rajoituksia ei olisi. Samanlaista viestiä olen kuullut muistakin yrityksistä. Juhlat vasta kun on turvallista. Yleisesti mikään yritys, varsinkaan pörssiyhtiö ei halua päätyä lehtien palstoille niin, että heidän firmansa juhlat olivat koronalinko. Kysymys onkin, että onko NoHolla ylioptimistinen näkemys pikkujoulukaudesta ja H2:sta?

Inderesin kommentti 

Koronatilanteen ennustaminen on useamman kuukauden päähän on käytännössä mahdotonta ja tämän johdosta olemme ottaneet varovaisen näkemyksen ennusteessamme. Odotamme joulukuulta 25 MEUR:n liikevaihtoa joka on ihan hyvä taso (heinäkuun myynti 25 MEUR), mutta kaukana siitä mihin liikevaihto nousisi ilman koronaa (30-40 MEUR). Olen samaa mieltä kanssasi, että mikäli koronatilanne on nykyisen kaltainen, niin se rajoittaisi pikkujoulukautta selvästi. Kuitenkin hyvä muistaa, että ei tarvitse mennä kun 1kk taaksepäin ja tartuntatilanne oli täysin toinen.

Hyvä muistaa, että vaikka onnistunut pikkujoulukausi olisi NoHolle erittäin mieluisa asia sen tuoman ison kassavirran ja hyvän kannattavuuden vuoksi, ei yhtiön case kuitenkin nojaa tähän. Käytännössä kysymys on vain siitä, että lähdetäänkö ensi vuoteen pikkuisen kevyemmällä velkalastilla liikkeelle. Tässä mielessä pikkujoulukauden mahdolliseen onnistumiseen voi suhtautua eräänlaisena optiona.

NoHohan ei ole antanut mitään virallista ohjeistusta pikkujoulukaudesta. Yhtiö on antanut arviot elo-syyskuun kehityksestä ja lisäksi kommentoinut odottavansa markkinan elpyvän asteittain H2 aikana. Elo-syyskuun luvut olivat hyvin linjassa odotuksiemme kanssa ja lisäksi tuo asteittaisen elpymisen oletus on mielestäni realistinen lähtökohta, kun huomioidaan edistyvä rokotetilanne. Mutta kuten sanoin, koronan ennustaminen on käytännössä mahdotonta ja kaikki ennusteet tähän liittyen ovat lopulta arvauksia

-Sauli