Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Pääomavero

Inderes Q&A 04.06.2021 13:30

Moi Inderes tiimi. Olen myynyt arvo-osuutililtäni tänä vuonna osakkeita 990 euron arvosta. Tässä tapauksessa ne ovat verovapaita koska verovuoden aikana alle tuhannen euron myynnit kuuluvat verovapauden piiriin. Jos tämän lisäksi nostan osakesäästötilille kertyneitä osinkoja esim 500 euron edestä jotka menee automaattisesti pääomaveron piiriin niin joudunko maksamaan myös osakemyynnistä pääomaveroa? Vai onko osakemyynti edelleen verovapaata vaikka tilien transaktiot yhteensä ylittää tuhat euroa?

Inderesin kommentti 


Pyysimme Veronmaksajien keskusliitolta lausunnon kysymykseen ja he vastasivat näin:

"Jos myyt osakkeita (tai muuta omaisuutta) vuodessa yhteensä enintään tonnilla, myyntivoitto on verovapaa.  Verovapauteen ei vaikuta se, onko sinulla muita pääomatuloja kuten esimerkiksi nostatko varoja osakesäästötililtä vai ei.
Huomaa vielä että jos nostat varoja osakesäästötililtä osinkojen verran, veronalaisen tulon määrä ei ole automaattisesti koko nostamasi määrä.  Esimerkiksi olet sijoittanut 10 000 euroa osakesäästötilille ja varoja nostettaessa tilillä olevien osakkeiden ja rahavarojen arvo on 11 000 euroa sisältäen tilille maksetut osingot. Tuoton suhteellinen osuus on 1000/11 000 eli 9 %. Jos nostat tililtä 500 euroa siitä on veronalaista tuottoa suhteessa saman verran eli 45 euroa, joka on veronalaista pääomatuloa ja loppu 455 euroa on verovapaata pääomanpalautusta."

Toivottavasti tästä oli apua.

T: Aaro