Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Olen ymmärtänyt Qt:n tavoitteeksi kasvattaa autoteollisuudesta tulevaa liikevaihtoa ja joitain arvioita mitä se voisi tulevaisuudessa olla, mutta en ole löytänyt eriteltynä mikä nykyinen taso on. Onko olemassa mustaa valkoisella tai edes arviota, mitä nykyinen tai menneisyyden autoteollisuudesta tuleva liikevaihto on ollut Qt:lla?

Inderesin kommentti 

Moi!

Tästä yhtiö ei ole julkistanut tarkkoja tietoja. Yhtiö on kuitenkin kertonut aiemmin, että vuoden 2021 liikevaihtotavoite 100 miljoonaa euroa perustuu skenaarioon, jossa autoteollisuus tuo neljänneksen liikevaihdosta. Tästä saa siis pallokenttää autoteollisuuden osuuteen. Lisäksi yhtiö on kertonut, että maailman TOP15 autovalmistajista 13 on Qt:n asiakkaana tai PoC (proof of concept) -vaiheessa.

Qt:n strategiana on olla useille eri toimialoille soveltuva kehitystyökalu, jolloin sama tuotekehityspanostus saadaan skaalattua useiden eri asiakastoimialojen käyttöön. Tämä erottaa yhtiötä toimialoihin erikoistuneista kilpailijoista. Autoteollisuus on yksi tärkeimmistä kohdetoimialoista, koska sektorin digitalisaatiopaine on valtava. Olennaista strategian kannalta on onnistuminen laajasti eri sektoreilla.

T. Mikael