Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

minkälainen tilanne 10-100m yrityskauppa sektorilla. Kysyn tätä sen takia, että sievi on ilmoittanut tekevänsä 1-2 ostoa vuoteen ja toisti sen eilen yritystilaisuudessa, jolloin oleta että ne tekevät vikalla neljänneksellä yrityskaupat. Sen lisäksi Jussi Capital on ilmaissut halunsa laskea omistu osuuden alle 50% eli tällä arvostuksella sievi voisi käyttää noin 20m€ omaa osaketta lisäksi iloq myyntirahat (40m€). Kysymys mitä saa 60m erolla?

Inderesin kommentti 

Hei

Yhtiön tavoitteena on tehdä vuosittain keskimäärin 1-2 uutta 5-15 MEUR:n suuruista enemmistösijoitusta listaamattomiin yhtiöihin, joten emme oleta yhtiön tekevän kerralla 60 MEUR:n sijoitusta.

Ote hiljattain julkaistusta laajasta raportistamme: ”Kilpailu parhaista ostokohteista on kuitenkin edelleen kovaa ja pelkästään viime vuonna buyout-sijoituksia suomalaisiin yrityksiin tehtiin 96 kpl ja noin 1300 MEUR:lla (+141 %). Sievi Capitalin kanssa kilpailevia enemmistösijoittajia ovat mm. Panostaja, Intera Partners, Sentica Partners, Sponsor Capital ja Vaaka Partners.” Täältä materiaalista voit katsoa enemmän tilastoja pääomasijoitusmarkkinan kehityksestä https://paaomasijoittajat.fi/ajankohtaista/tutkimukset-ja-tilastot/

Terveisin,

Olli Vilppo