Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Sijoitusstrategiat

Inderes Q&A 21.11.2022 14:45

Hei! Onko missään tutkittu, mitkä ovat sijoittajien yleisimmät ja käytetyimmät sijoitustyylit?

Inderesin kommentti 


Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi. Yksittäistä tutkimusta en äkkiseltään löytänyt, mutta esimerkiksi Pörssisäätiön syksyn 2020 sijoittajabarometriin vastanneista suomalaissijoittajista 82 % piti osinkotuottoa tärkeänä kriteerinä sijoituskohteen valinnassa. Muita tärkeitä sijoituskriteerejä olivat P/E-luku (60 %), velkaantuneisuus (38 %) ja P/B-luku (32 %). Tämän perusteella huomattava osa suomalaisista sijoittajista näyttäisi taipuvan osinko- ja arvosijoittajan suuntaan.

Yksittäisenä huomiona olen laittanut merkille, että yleensä sijoitustyyleistä kirjoitettaessa kirjoitetaan nimenomaan arvo-, kasvu- ja laatusijoittamisesta, unohtamatta passiivista indeksisijoittamista. Joskus niitä on kuvattu suosituimmiksi tai yleisimmiksi tyyleiksi, mutta varsinaista lähdettä väitteen paikkansapitävyydestä en kirjoituksissa ole huomannut. Siitäkin huolimatta uskoisin, että nämä ovat yleisimmät tyylit. Ainakin niistä kirjoitetaan paljon.

t. Antti