Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Solteqin yrityskauppa

Inderes Q&A 01.12.2017 10:59 Solteq

Moi, Solteq teki mielenkiintoisen laajenemisen tänään (TM United A/S yhtiö). Miten näette sen Solteqin tulevaisuuden kannalta?

Inderesin kommentti 

Moi,

Kommentoimme perjantain aamukatsauksessa Solteqin yrityskauppaa :)

Solteq täydentää digitaalisen asioinnin ratkaisujen tarjontaansa yrityskaupalla https://www.inderes.fi/uutiset/solteq-taydentaa-digitaalisen-asioinnin-r...

Solteq tiedotti aamulla ostavansa TM United A/S:n (Theilgaard Mortenssen) osakekannan, jonka myötä yhtiö laajenee Tanskan markkinoille ja avaa toimiston myös Norjaan. Yrityskaupan arvoksi (EV) kerrottiin 3,5 MEUR, josta miljoona euroa maksetaan myyjälle suunnatulla osakeannilla. Ostettavan yrityksen liikevaihto oli vuonna 2016 4,8 MEUR ja se työllistää tällä hetkellä 35 asiantuntijaa. Kauppahinta vastaa noin 0,73x EV/Liikevaihto -kerrointa, mikä on linjassa Solteqin omaan arvostustason kanssa.

Ostettavan yhtiön ratkaisut keskittyvät digitaaliseen asioimiseen sekä online-asiakaskokemuksen optimointiin. Yrityskaupan myötä Solteq tarjoaa jatkossa asiakkaillensa Deep Vision -pilvipalvelun, jolla voidaan selvittää, miksi verkkopalvelulle asetetut tavoitteet eivät toteudu. Palvelun avulla verkkopalvelutoimittaja näkee, miksi sivuston kävijät eivät tartu haluttuihin toimintoihin ja lisäksi palvelu auttaa ymmärtämään entistä paremmin verkkosivukävijöiden käyttäytymistä. Theilgaard Mortenssen ja Solteq ovat tehneet vuosia jo yhteistyötä ja niiden digitaalisen asioinnin ratkaisut perustuvat samoihin teknologioihin ja osaamiseen. Yritysosto vahvistaa Solteqin toimituskykyä olemassa oleville ja yrityskaupan myötä tuleville tanskalaisille ja norjalaisille asiakkaille.

Vaikka yritysosto on Solteqin kokoluokkaan suhteutettuna varsin pieni (n. 5 % vuoden 2017 liikevaihdosta), näemme sen täydentävän hyvin yhtiön tarjoamaa ja maantieteellistä peittoa. Solteqille on tärkeää laajentaa asiakaspeittoa Suomen ja perinteisten kaupan alan ratkaisujen ulkopuolelle, sillä niiden osalta yhtiön kasvupotentiaali on rajallinen.