Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

SRV / kysymys Olli Koposelle

Inderes Q&A 06.11.2018 17:31 SRV

Hei Olli! Et vastannut nyt kysymykseeni ollenkaan (alkuperäinen kysymys ja vastauksesi alla).

"Eli Redin kauppakeskus on valmis, mutta siinä on rakennettu paljon infraa, pihoja pakihalleja ja tornitalojen rungot kappakeskuksen tasalle, eli kaikkien tornitalojen perustukset ja 6 ensimmäistä kerrosta on jo tehty. Paljonko kauppakeskuksen rakennuskuluista on kirjanpidossa jaksotettu tornitaloille? Tornitaloille olisi pitänyt kohdistaa hyvin merkittävä summa kauppakeskuksen rakennuskuluista. Mikähän tämä summa mahtaa olla? SRV / REDI Julkaistu: 25.10.2018 SRV Yhtiöt Onko kirjanpito Redin osalta täysin kunnossa? Kaikki 8 tornitaloa on rakennettu kuudenteen kerrokseen asti valmiiksi, parkkihallit, väestösuojat ym. ovat valmiita. Paljonko näistä rakennuskuluista on kohdistettu tornitaloille ja paljonko kauppakeskukselle? Minusta tuntuu että kohdennus on tehty väärin ja tappiota kirjattu turhaan kauppakeskushankkeeseen.

Inderesin kommentti

Hei, Redi-kauppakeskus on tosiaan jo valmis, eikä siihen odoteta enää suuria kustannuksia. Todellinen loppukustannus selviää kuitenkin vasta taloudellisen loppuselvityksen aikaan ja mahdollisten nyt tehtäviä lisätöiden tai tekemättä jääneiden viimeistelytöiden jälkeen. Tämän takia odotamme loppuvuodelle vielä hieman lisäkustannuksia. Kaikista 8 tornitalosta on tällä hetkellä rakenteilla yksi (Majakka) ja toisen ennakkomarkkinointi on käynnissä (Loisto). Nöihin tornitaloihin liittyen emme ole laskeneet minkäänlaista tappiota, mutta ennusteissamme on ensimmäisen talon kohdalta laskettu katerakenne heikommaksi eteen nousseiden ongelmien ja yhtiön kommenttien perusteella.

 

Terveisin Olli Koponen"

 

Inderesin kommentti 

Moi,

Ymmärsin ehkä kysymyksesi väärin. Emme pääse käsiksi SRV:n kirjanpitoon, eikä meillä ole tarkempaa tietoa yhtiön kulujaksotuksista valitettavasti. Tornien jalustat ovat jo yhtiön taseessa ja kohdistuvat sitoutuneeseen pääomaan, mutta tarkkaa summaa emme osaa sanoa.

Terveisin,

Olli