Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

SSAB B osake

Inderes Q&A 19.12.2022 20:28

joko ssab on järkevissä hankintatahinnoissa OST salkkuun kun osinkot 10% luokkaa. vai kannattaako odottaa alle 4,5€ /osake. miten kannattavuus kovan energian aikoina mutta Raahessa hybridi teräs varmaan myy tulevaisuudessa hyvin.

Inderesin kommentti 


Hei!

SSAB ei ole meillä seurannassa, emmekä siksi kommentoi sitä.

Yleisesti ottaen osinkotuottoa pohdittaessa kannattaa miettiä, mitä sen taustalla piilee. 10 % osinkotuottoja nähdään harvoin, ja monesti tällaiset tapaukset osoittautuvat kestämättömiksi. Joko osake on väärin hinnoiteltu eli osakekurssi korjautuu ennemmin tai myöhemmin ylös. Tai osinko on kestämättömällä tasolla eli yhtiön tuloksentekokyky ei mahdollista niin korkean osingon maksamista kuin osinkotuotto antoi olettaa.

Muutama vuosi sitten esimerkiksi Nordean osinkotuotto kohosi verrattain korkealle tasolle sen historiallisiin tasoihin nähden, kun sijoittajat epäilivät Nordean tuloksenteko- ja osingonmaksukykyä, ja lopulta Nordea leikkasi osinkoaan. Markkinat olivat hinnoitelleet oikein riskin osingonleikkauksesta Nordean kurssiin.

t. Antti J.