Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Näettekö, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan tulee vaikuttamaan siinä määrin uusiutuvan energian tuotannon rakentamiseen, että se vaikuttaisi alan yritysten näkymiin jo lähivuosina? Esimerkiksi Enersensen voisi olettaa hyötyvän Ukrainan kriisin mahdollisesti vauhdittamasta vihreästä siirtymästä.

Inderesin kommentti 


Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Enersenseä meillä seuraava Petri Gostowski käsitteli aihetta hetki sitten Foorumilla Enersensen ketjussa ja kirjoitti seuraavasti:

"Vaikka nyt vielä toistaiseksi ollaan aikaisessa vaiheessa eli konkreettisten toimien sijaan puheiden tasolle niin mielestäni näyttää vahvasti siltä, että tämäkin käsillä oleva kriisi tulee vauhdittamaan investointeja energiasektorille. Tämä kriisi on nostanut esiin (jos se oli vielä jollekin epäselvää) sen kuinka riippuvaisia Euroopassa ollaan Venäjän fossiilisesta energiasta ja siitä varmastikin halutaan vielä aiempaa nopeammin eroon. Tämä vaatii entistäkin enemmän investointeja sektorille, mitä voi tukea mahdolliset seuraavat elvytystoimet Euroopassa.

Eli kyllä markkinakasvua on tarjolla ja mielestäni keskeinen kysymys keskipitkän aikavälin arvonluonnin kannalta on, että millaisella tuotolla kohteisiin pystytään investoimaan."

t. Antti J.