Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Viafin kaasuliiketoiminta

Inderes Q&A 09.03.2022 8:00 Viafin Service

Hei,

Millaisia vaikutuksia arvioitte vallitsevan kriisitilanteen aiheuttavan Viafinin kaasuliiketoiminnalle?

Inderesin kommentti 

Viafin Servicen kaasuliiketoiminta keskittyy huoltoon ja kunnossapitoon. Yhtiö ei siis varsinaisesti ole riippuvainen maakaasusta ja sen tuonnista tai saatavuudesta vaan huoltaa kaasuun liittyviä järjestelmiä esimerkiksi teollisuuslaitoksissa.

Viafin Gas toimittaa kaasujärjestelmien asiantuntija- ja suunittelupalveluita, kaasujärjestelmien asennustyötä ja tekee näihin liittyvää kunnossapitoa. Itse siirrosta, kaasunjakelusta tai tuotteen hinnasta yhtiö ei ole näin niin riippuvainen. Lisäksi yhtiö toimii paljon myös biokaasun ja nesteytetyn maakaasun (LNG) järjestelmissä, jossa riippuvuus Venäjästä ei ole niin suurta. Osin näillä voitaisiin myös korvata Venäjän jättämää aukkoa tietyissä tapauksissa.

Näin merkittäviä vaikutuksia välttämättä lyhyellä aikavälillä ei ole, mutta pidemmällä aikavälillä kaasujärjestelmien käytön vähentyminen tai korvaaminen voi vähentää yhtiön kysyntää, jos tilanne pitkittyy eikä korvaavia kaasuntuojia löydy mahdollisesti menetetyille tuojille.

t. Olli K.