Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Wartsila Podcast

Inderes Q&A 24.04.2021 14:36 Wärtsilä

Hei Erkki, Kiitos mielenkiintoisesta Podcastista Wartsilan Anja Fradan kanssa. Podcastissa Anja toisti moneen kertaan, etta tuuli- ja aurinkovoiman tuottajat eivat itse investoi Wartsilan varavoimaloihin. Mutta han ei selventanyt, kuka niihin sitten investoi / niita ostaa. Voisitko selventaa?

Inderesin kommentti 

Moi, uskon Anjan tarkoittaneen että tuuli- ja aurinkovoimayhtiöt eivät suoraan investoi varavoimaan, mutta muut verkossa toimivat sähköyhtiöt kyllä. Varavoimaloiden tehtävänä on vastata kysyntähuippuihin sekä tasapainottaa verkkoa kun uusiutuvat (ml. vesivoima) ovat vajaalla tuotannolla tai kokonaan poissa verkosta. Business on kannattavaa, sillä vaikka kaasuvaravoimaloiden käyttöaste jäisi alhaiseksi, ne pääsevät noutamaan markkinoilta aina hyvinkin korkeaa sähkön hintaa. Tyypillisesti Wärren varavoimaprojektit ovat olleet kolmansissa maissa, kuten tämä:  https://www.wartsila.com/media/news/08-03-2021-wartsila-s-200-mw-power-plant-to-provi[…]g-and-back-up-power-to-the-national-grid-in-colombia-2874182 Terv. Eki