Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Ydin-satelliittimalli

Inderes Q&A 24.08.2022 10:15

Sopiiko ydin-satelliittimalli mielestänne aloittelevalle sijoittajalle?

Inderesin kommentti 


Hei!

Niin sanottu ydin-satelliittimalli sopii mielestäni oikein hyvin aloittelevalle sijoittajalle. Osakepoiminnan merkitystä voi sitten halutessaan ajan kanssa kasvattaa salkussa tietotaidon ja kokemuksen karttuessa.

Näin aloitin itsekin muinoin sijoittamisen. Yliopiston rahoituksen kurssien saarna tehokkaista markkinoista oli iskostettu mieleen, mutta en pystynyt vastustamaan kokeilemasta myös osakepoimintaa. Niinpä sijoitin ydin-satelliitimallin mukaisesti passiivisesti suurimman osa säästöistäni indeksirahastoihin ja ETF:iin. Näistä mainittakoon vaikkapa Nordnetin silloiset Superrahastot ja iSharesin ETF:t.  Lopuilla säästöillä poimin parhaimpani mukaan yksittäisiä osakkeita. Kun kiinnostus sijoittamiseen kasvoi enemmän, osakepoiminta vei voiton.

Warren Buffett on todennut, että valtaosalle passiivinen sijoittaminen kustannukset minimoiden on järkevin tapa sijoittaa. Uskon häntä. Mutta sijoittaminen on minulle harrastus, ja ilman osakepoimintaa se olisi itselleni huomattavasti tylsempää.

t. Antti