Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiöiden ESG-luokitukset

Inderes Q&A 28.09.2021 14:46

Kansainväliset institutionaaliset sijoittajat ja rahastot nojaavat sijoituspäätöksissään yhä enenevissä määrin muun muassa erilaisiin ESG-luokituksiin. Käsitykseni mukaan joidenkin rahastojen säännöt jopa estävät tällaisten "luokittelemattomien" yhtiöiden ostamisen rahastoon. Ketkä tai mitkä tahot antavat "merkittäviä" tai "virallisia" ESG-luokituksia esimerkiksi suomalaisille yhtiöille? Voisiko esimerkiksi sellainen pieni, nouseva analyysitalo kuin Inderes ryhtyä antamaan tällaisia rahastoihin ja instituutioihin vaikuttavia luokituksia? Nimim. Google ei heti kertonut...

Inderesin kommentti 

Hei,

Käsittääkseni ESG-luokituksia tekevät useat eri analyysi- ja muut talot kuten MSCI ja S&P. Globaalia yhtenäistä standardia ei näissä asioissa vielä ole.

ESG ei valitettavasti ole meidän ydinosaamista, mutta tarjoamme Premium-jäsenille mahdollisuuden kurkata pörssiyhtiöiden nettoimpaktia Uprightin keinoälyn avulla.

Esimerkiksi Fortumin nettoimpakti näyttää tältä:

Terveisin,

Verneri