Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiön jakautuminen

Inderes Q&A 05.04.2022 10:00 WithSecure

Onko F-Securen jakautumisessa odotettavissa samanlainen ruljanssi kuin Evlin, vai tapahtuuko se jotenkin eri lailla?

Inderesin kommentti 


Hei!

F-Securen eli nykyisen WithSecuren jakautumisessa on pari muuttujaa vähemmän kuin Evlin ja Fellow Financen välillä toteutuneessa järjestelyssä. 

Uskoisin, että WithSecuren F-Secure-spin-off laitetaan täytäntöön pörssipäivän päätteeksi illalla 30. kesäkuuta, jakautumisvastikkeen osakkeet rekisteröidään samantien kaupparekisteriin ja seuraavana päivänä 1. heinäkuuta osakkeenomistajien arvo-osuustileille, jolloin myös kaupankäynti uusilla osakkeilla alkaa. Alla on kuvakaappaus WithSecuren tiedottamasta alustavasta aikataulusta. Lisätietoa aiheesta löytyy täältä.

 

Evlin tapauksessa Evli Pankki jakautui osittaisjakautumisen kautta uudeksi varainhoitoon keskittyväksi ja listattavaksi Evli Oyj:ksi ja Evli Pankin pankkitoimintaa jatkavaksi yhtiöksi, johon Fellow Finance sulautui. Kun Fellow Finance sulautui Evli Pankin pankkiliiketoimintaa jatkavaan yhtiöön, Evli Pankista tuli Fellow Pankki. Jakautumisen ja sulautumisen prosessi jakautui useammalle päivälle, mikä aiheutti hämmennystä Evlin osakekurssissa. Tarkemmin aiheesta voi lukea täältä.

t. Antti