Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Osake painettu jo liian alas

Analyysi 28.11.2018 8:11 Evli

Yhtiön kurssi on reagoinut voimakkaasti markkinan heikentymiseen ja laskenut yli 20 % lyhyessä ajassa. Vaikka lyhyen aikavälin markkinariskit ovat edelleen kohollaan ja ennustamme tuloskasvun hyytyvän, on konservatiivisilla tulosennusteillamme laskettu 10-11x tasolla oleva P/E jo varsin matala. Emme näe kertoimissa oleellista nousuvaraa ilman markkinariskien hälventymistä, mutta korkea lähes 8 %:n suhteellisen turvallinen osinkotuotto tarjoaa mielestämme jo riittävän tuotto-odotuksen. Pidemmällä aikavälillä yhtiön käypä arvo on mielestämme selvästi nykykurssia korkeampi, mutta lyhyellä aikavälillä korkeat markkinariskit ja tuloskasvun hyytyminen hautaavat tämän potentiaalin alleen.

Lahjoita tämä sisältö kaverillesi. Premium-jäsenenä voit lahjoittaa Premium-sisällön luettavaksi myös ilmaisjäsenelle! Kopioi tämä lahjalinkki ja jaa se:

Evli on Suomen johtava varainhoitotalo, joka pyrkii maltillisella ja pitkäjänteisellä työllä kasvattamaan omistaja-arvoaan pitkällä aikavälillä. Tavoitteena on sekä kasvattaa yrityksen arvoa, että jakaa vuosittain kilpailukykyistä osinkoa. Yhtiöllä on laaja ja vaativa asiakaskunta sekä asiakkaiden suuntaan monipuoliset rajapinnat Varainhoito- ja sijoittaja-asiakkaat sekä Neuvonanto- ja yritysasiakkaat -liiketoimintojen kautta. Tämä luo yhtiölle mahdollisuuksia innovoida, luoda uusia palveluita ja tuotteita sekä palvella asiakkaiden tarpeita kokonaisvaltaisesti.