Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Takaisin kasvu-uralle

Inderes analyysi 28.09.2021 7:44 Bilot

Bilot on vakaalle perustalle rakennettu IT-konsulttitalo, jota on kehitetty historiassa pitkäjänteisesti ja hallituin riskein. Korona teki kuopan kasvutarinaan, mutta alkuvuonna yhtiö pääsi jälleen kiinni orgaaniseen kasvuun. Uusi johto aloitti keväällä organisaation uudistusprosessin ja haluaa sekä vauhdittaa rekrytointia että terävöittää asiakasviestiä. Vahvan taseen ja hyvän kassavirran pitäisi antaa hyvin liikkumavaraa toteuttaa kasvustrategiaa myös epäorgaanisesti, mikäli kuuma markkina tarjoaa tähän mahdollisuuksia. Arvostus on kurssilaskun myötä nyt  houkutteleva (2022e EV/EBITA 9x) ja tuotto-odotus puoltaa positiivista näkemystä osakkeesta. 

Lahjoita tämä sisältö kaverillesi. Premium-jäsenenä voit lahjoittaa Premium-sisällön luettavaksi myös ilmaisjäsenelle! Kopioi tämä lahjalinkki ja jaa se:

Käy kauppaa. (Bilot)

Bilot on vuonna 2005 perustettu digitaalisen liiketoiminnan IT-ratkaisujen toimittaja, joiden tavoitteena on tuoda asiakkaalle uutta liiketoimintaa ja kilpailuetua digitaalisuuden avulla. Bilot kuuluu Suomen IT-markkinalla keskisuurten joukkoon, ja sen asiakasportfolio on painottunut suuriin asiakkuuksiin. Bilotille ominaista on profiloituminen SAP-sateenvarjon alle kuuluviin yritysohjelmistoihin. Bilotin liiketoimintamalli perustuu asiantuntijamyyntiin erilaisilla toimitusmalleilla, jotka voivat perustua tuntilaskutukseen, kiinteähintaisiin projektitoimituksiin tai näiden välimuotoihin.