Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Aloitamme terveysteknologiayhtiö Optomedin seurannan. Näkemyksemme mukaan Optomedin tarinassa on edessä kriittiset pari vuotta, jolloin yhtiöllä on mahdollisuus läpimurtoon Yhdysvalloissa Aurora IQ -silmänpohjakameralla sekä siihen integroidulla tekoälyratkaisulla. Mahdollinen läpimurto muuttaisi yhtiön liiketoimintamallin ja nostaisi tulevaisuuden potentiaalia merkittävästi, mutta tätä ennen yhtiöllä on monia haasteita ratkottavana. Osakkeen arvostus (2021e EV/S 10x) on korkea, mutta painottaa mielestämme suhteellisen järkevästi sekä suuria mahdollisuuksia että merkittäviä epävarmuustekijöitä. 

Lahjoita tämä sisältö kaverillesi. Premium-jäsenenä voit lahjoittaa Premium-sisällön luettavaksi myös ilmaisjäsenelle! Kopioi tämä lahjalinkki ja jaa se:

Käy kauppaa. (Optomed)

Optomed on suomalainen terveysteknologiayhtiö ja yksi johtavista kädessä pidettävien silmänpohjakameroiden tarjoajista. Optomed yhdistää kädessä pidettävät seulontalaitteet ohjelmistoihin ja tekoälyyn tavoitteenaan uudistaa sokeuttavien silmäsairauksien, kuten nopeasti lisääntyvän diabeettisen retinopatian diagnosointiprosessia. Optomed keskittyy liiketoiminnassaan silmäseulontalaitteiden ja ohjelmistoratkaisujen tutkimukseen ja tuotekehitystyöhön Suomessa sekä myyntiin eri kanavien kautta yli 60 maassa.