Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Yhtiö: Detection Technology
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 29.00 EUR
Kurssi: 31.80 EUR
Kurssi hetkellä: 29.7.2021 - 5:57

Röntgenilmaisimien ratkaisutoimittaja Detection Technology (DT) julkaisee H1-raporttinsa ensi tiistaina kello 9.00. Koronapandemian aiheuttamien vaikeuksien jälkeen edessä on paluu kasvuun ja oletettavasti selkeä tulosparannus vaisulta vertailukaudelta. Veturina toimii edelleen Lääketiede, mutta myös Turvallisuussegmentin liikevaihdon romahduksen pitäisi olla ohi. Lääketieteessä näkymien pitäisi olla edelleen hyvin positiiviset, mutta loppuvuonna myös turvallisuus- ja teollisuusliiketoiminnoissa pitäisi näkyä piristymistä. Koronapandemia vaivaa edelleen muun muassa yhtiölle tärkeitä lentokenttien turvallisuusinvestointeja, mutta nyt myös vertailutaso on matala. Mielenkiinnon kohteena on jälleen erityisesti Kiinan kysynnän kehitys eri segmenteillä. Tulosjulkistustilaisuutta voitte seurata tiistaina klo 13.00 tästä linkistä.

Odotamme DT:n liikevaihdon kääntyneen pitkän laskuputken jälkeen kasvuun ja nousseen Q2:lla reilut 13 % vaisusta vertailukaudesta. Kasvu tulee Lääketiede (MBU) -alueelta, jossa kysyntätilanne on pysynyt vahvana erityisesti Kiinan tärkeällä markkinalla. DT arvioi MBU-myynnin Q2- ja H2-kasvun olevan korkeampi kuin Q1:llä (20,1 %), ja ennustamme MBU-liikevaihdon kasvaneen Q2:lla noin 31 %. Turvallisuus (SBU) -alueella kasvua ei vielä ole luvassa (ennuste -3 %), mutta DT on arvioinut SBU-myynnin kääntyvän kasvuun Q2:n lopussa ja kasvavan H2:lla. Kulmakerroin on kuitenkin epäselvä erityisesti nyt, kun pandemia on jälleen kiihtynyt ja heittänyt kapuloita matkustamisen elpymiseen. Teollisuusratkaisuissa (IBU) liikevaihdon kehityksen pitäisi olla Q2:lla vakaata, mutta kasvun käynnistyvän jälleen loppuvuotta kohti. ”Beyond hardware” -ajatuksessa Teollisuusratkaisut toimii DT:n keihäänkärkenä, joten kehitystä on mielenkiintoista seurata.

Liikevaihdon kasvun mukana myös kannattavuuden pitäisi elpyä Q2:lla. Ennustamme Q2-liikevoiton olleen 3,3 MEUR, mikä olisi selkeä parannus vaisulta vertailukaudelta. Odotamme liikevoittomarginaalin nousevan noin 14 % tasolle, mikä on isossa kuvassa edelleen yhtiölle vaisu taso (2019: 17,3 %). Tähän vaikuttaa erityisesti kasvusta huolimatta edelleen absoluuttisesti alhainen liikevaihtotaso. Kannattavuudessa on tärkeää huomioida, että vertailukaudella yhtiö teki voimakkaita säästötoimia ja sai myös valtiontukia erityisesti Kiinasta. Nyt vastaavia helpotuksia ei ole tiedossa, päinvastoin odotettavissa on kustannusinflaatiota muun muassa komponenttien saatavuudesta riippuen. Yhtiö on oletettavasti myös jatkanut merkittäviä T&K-investointeja (Q1’21: 2,4 MEUR). Uskomme kuitenkin DT:n onnistuneen operatiivisesti hyvin haasteista huolimatta.

Näkymien odotamme olevan samansuuntaisia, mitä yhtiö antoi Q1:llä. Silloin DT odotti kokonaisliikevaihdon kasvavan kaksinumeroisesti myös toisella vuosipuoliskolla 2021. Suurin epävarmuus kohdistui SBU-myynnin kehitykseen, johon pandemiatilanteen kehitys heijastuu mm. lentokenttäinvestointien osalta. Kriittistä näkymissä on, että Kiinan vahva kysyntätilanne on kestävällä pohjalla ja maan suuret infrastruktuuri-investoinnit etenisivät tukien myös turvallisuuspuolta. Lisäksi elpymistä tukisi merkittävästi ilmailustandardien muutoksia heijastelevat turvallisuuslaiteinvestoinnit Euroopassa ja Yhdysvalloissa (vanhat laitteet korvataan uusilla CT-skannereilla), mitkä ovat kuitenkin viivästyneet pandemian takia. Viime vuoden surkeilta tasoilta turvallisuuskysynnän pitäisi toki elpyä, mutta kulmakerroin on edelleen epäselvä ja tähän haemme tukea yhtiön näkymistä.

Käy kauppaa. (Detection Technology)

Analyytikko / Kirjoittaja

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 81,6 92,8 113,8
- kasvu-% -20,4% 13,8% 22,6%
Liikevoitto (EBIT) 8,7 13,2 21,1
- EBIT-% 10,7% 14,2% 18,5%
EPS (oik.) 0,48 0,74 1,16
Osinko 0,28 0,40 0,58
P/E (oik.) 49,8 42,9 27,4
EV/EBITDA 27,1 26,6 17,9
Osinkotuotto-% 1,2% 1,3% 1,8%
Uusimmat ennusteet

Detection Technology on vuonna 1991 perustettu yritys, joka kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy röntgenkuvantamislaitteisiin komponentteja ja järjestelmiä sekä kehittää niihin liittyvää teknologiaa. Yhtiön tuotteita käytetään lääketieteellisissä röntgenkuvantamislaitteissa sekä turvallisuuteen ja teollisuuteen liittyvissä röntgenkuvantamislaitteissa. Yhtiöllä on toimipisteet Suomessa, Kiinassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Tuotekehitys tapahtuu Suomessa, Kiinassa sekä Ranskassa, ja valtaosa valmistuksesta tehdään Kiinassa.