Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Eezy
Suositus: Osta
Tavoitehinta: 5.00 EUR
Kurssi: 3.30 EUR
Kurssi hetkellä: 20.3.2020 - 8:35

Henkilöstöpalveluyhtiö Eezy tiedotti aamulla, että koronavirus-epidemian aiheuttaman liiketoimintaympäristön merkittävän negatiivisen muutoksen takia se luopuu kuluvalle vuodelle annetusta ohjeistuksestaan ja muuttaa osinkoesitystään.

Eezy luopuu vuoden 2020 ohjeistuksesta, jonka mukaan sen liikevaihto on 260-300 MEUR ja liikevoittoprosentti on noin 8 %. Yhtiön mukaan se ei anna tässä vaiheessa uutta ohjeistusta vuodelle 2020, mutta siihen palataan, kun yhtiöllä on paremmat edellytykset arvioida koronavirusepidemian kokonaiskestoa ja vaikutusten laajuutta. Yhtiön hallitus myös muuttaa osinkoehdotusta siten, että yhtiökokouksessa ei päätetä osingonmaksusta keväällä, vaan yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään myöhemmin enintään 0,20 euron osingosta vuoden 2020 loppuun mennessä. Yhtiö arvioi etenkin Horeca-sektorin asiakkaiden liiketoiminnan volyymin laskeneen merkittävästi lähikuukausien ajaksi, kun merkittävä osa ravintoloista on suljettu ja isommat tapahtumat on peruttu. Eezyn mukaan teollisuuden ja rakentamisen liiketoiminta on toistaiseksi jatkunut melko pienin kysynnän muutoksin, mutta epidemia voi vaikuttaa näihinkin alueisiin negatiivisesti. Kaupan, logistiikan sekä lääkäreiden henkilöstövuokrauksen kysynnän yhtiö kertoi kasvaneen selkeästi.

Ohjeistuksen muutos ei tullut meille yllätyksenä ja olimme laskeneet ennusteemme edellisessä päivityksessämme selvästi sen alapuolelle. Leikkasimme päivityksen yhteydessä myös kuluvan kevään osinkoennusteemme nollaan, mitä perustelimme sillä, että arvioimme joidenkin toimialan pienempien toimijoiden kärsivän suhteellisesti enemmän toimintaympäristön ripeästä muutoksesta. Tämä voi arviomme mukaan avata mahdollisuuksia konsolidaatiolle pidemmällä perspektiivillä, ja siten yhtiön taloudellisen liikkumavaran turvaaminen on mielestämme perusteltu ratkaisu. Sen sijaan yhtiön lyhyen tähtäimen likviditeettiasemasta emme ole huolissamme.

Seuraamme koronaviruksen vaikutuksia markkinaan, mutta tämänhetkisen arviomme mukaan ohjeistuksesta luopumisella ei ole vaikutusta ennusteisiimme, sillä yhtiön kommentit epidemian vaikutuksista asiakasaloihin vastasivat odotuksiamme. Odotamme yhtiön liikevaihdon kasvavan Smile-järjestelyn myötä 33 % 226 MEUR:oon ja liikevoittomarginaalin olevan 4 % vuonna 2020.

Käy kauppaa. (Eezy)

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2019 2020e 2021e
Liikevaihto 169,8 225,6 257,5
- kasvu-% 108,1% 32,9% 14,1%
Liikevoitto (EBIT) 8,0 9,1 18,0
- EBIT-% 4,7% 4,0% 7,0%
EPS (oik.) 0,46 0,24 0,53
Osinko 0,00 0,00 0,15
P/E (oik.) 13,8 13,5 6,3
EV/EBITDA 16,9 7,6 4,3
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 4,5%
Uusimmat ennusteet

Eezy on vuonna 1988 perustettu henkilöstöpalveluyritys, joka tarjoaa laajan kattauksen henkilöstöpalveluita Suomessa valtakunnallisesti. Yhtiön liiketoiminta jakautuu kahteen palvelualueeseen, jotka ovat Henkilöstöpalvelut ja Asiantuntijapalvelut. Yhtiön tulovirrat muodostuvat kuitenkin neljästä erikseen raportoitavasta komponentista, jotka ovat Henkilöstöpalvelut liiketoiminta-alueen alle lukeutuvat Henkilöstövuokraus, Franchise-maksut, ja Kevytyrittäjäpalvelut sekä Asiantuntijapalvelut. Yhtiö toimii pääsääntöisesti Suomessa.