Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Ericsson raportoi vahvat Q4-numerot

Analyytikon kommentti 29.01.2021 8:45 EricssonNokia

Ericssonin aamulla raportoima Q4-tulos oli vahva ja ylitti selvästi konsensusodotukset. Yhtiön verkkoyksikkö on vahvassa iskukunnossa ja kasvaa tällä hetkellä vahvasti markkinaosuuksia voittaen. Erityisesti Kiinassa kasvu oli vahvaa, ja siitä huolimatta Ericssonin kannattavuus nousi jo vuoden 2022 tavoitetasolle. Nokia on viime vuoden aikana vetäytynyt Kiinasta kannattavuushaasteisiin vedoten. Nokian kannalta raportti viesti kuitenkin myös lieviä positiivisia signaaleja verkkomarkkinan piristymisestä, mikä osaltaan auttaa yhtiön verkkoyksikön ongelmien ratkomista tänä vuonna.

Ericssonin Q4-liikevaihto kasvoi 5 % 69,6 miljardiin kruunuun ja ylitti Bloombergin keräämän konsensusennusteen (67,8 mrd. SEK). Valuuttakurssivaikutuksista oikaistuna kasvu oli vahvat 13 %. Oikaistu liikevoitto kasvoi 11,0 miljardiin kruunuun edellisvuoden 6,1 miljardista kruunusta ja ylitti selvästi konsensusennusteen (8,7 mrd. SEK).

Ericssonin verkkoyksikön vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi 20 %. Ericsson kommentoi myynnin olleen vahvaa niin Pohjois-Amerikassa, Kiinassa kuin Euroopassa ja voittaneensa markkinaosuuksia kaikilla näillä markkinoilla. Yhtiön mukaan 5G-laitetoimitukset kiihtyivät Q4:llä, mikä tuki myös palveluliiketoiminnan kasvua.

Verkkoyksikön liikevoitto kasvoi 10,6 miljardiin kruunuun edellisvuoden 6,4 miljardista kruunusta, kun konsensusodotus oli 8,6 miljardia kruunua. Verkkoyksikön liikevoittomarginaali parani 21,5 %:iin ja oli koko vuoden osalta 18,6 %. Ericssonin vahvat Q4-luvut heijastelevat yhtiön strategista etumatkaa Nokiaan nähden, jonka verkkoyksikön liikevaihto laskee ja kannattavuus on tänä vuonna arviolta nollatasolla.

Ericssonin vuoden 2020 liikevoittomarginaali oli 12,5 % ja ylsi jo nyt yhtiön vuoden 2022 tavoitetasolle (12-14 %). Pitkällä aikavälillä Ericsson tavoittelee 15-18 %:n EBITA-marginaalia. Näkymissä radioverkkojen markkinakasvun odotetaan olevan tänä vuonna 3 %. Markkinan odotetaan kasvavan Pohjois-Amerikassa 2 %, Kiinassa 4 % ja Euroopassa 3 %.

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot

Ericsson is one of the leading providers of Information and Communication Technology (ICT) to service providers. We enable the full value of connectivity by creating game-changing technology and services that are easy to use, adopt, and scale, making our customers successful in a fully connected world.