Ericssonin julkaisema Q3-tulos oli markkinoille positiivinen yllätys, mikä antoi pientä nostetta myös Nokian osakkeelle. Odotukset 5G-syklin tuomasta verkkomarkkinan käänteestä saivat raportin myötä lisää maata jalkojen alle. Ericsson painottaa strategiassaan kahta asiaa: kustannustehokkuutta ja tuotteiden kilpailukykyä. Molempien osalta yhtiön edistyminen näyttää maistuvan markkinoille.

Networks-yksikön orgaaninen kasvu kiihtyi 5 %:iin ja liikevoittomarginaali oli 16 % (Q3’17: 12 %). Marginaalien parannusta ajaa kulutehokkuus sekä uusi tuoteportfolio. Raportoidulla tuloksella katsottuna Ericsson oli ensimmäistä kertaa voitollinen vuoden 2016 jälkeen. Nokian tavoin rakennemuutos ja kulusäästöohjelmat ovat rasittaneet tulosta merkittävästi.

Liikevaihdon kasvun piristymistä ajoi erityisesti Pohjois-Amerikka, mutta yhtiö kommentoi kasvua olevan myös useilla muilla markkinoilla kuten Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Operaattorit ottavat käyttöön 5G-teknologiaa ensimmäisessä vaiheessa pystyäkseen vastaamaan dataliikenteen rajuun kasvuun, sillä 5G on merkittävästi kustannustehokkaampi tapa lisätä kapasiteettia. Lisäksi 5G:n ensimmäisiä konkreettisia sovelluksia ovat ”kiinteät” 5G-yhteydet, joita on jo Yhdysvalloissa kaupallisessa käytössä.

Ericssonin osake nousi eilen yli 6 % raportin julkaisun jälkeen ja viimeisen vuoden aikana osake on noussut yli 70 %. Nokia nousi eilen noin 3 %. Nokian osake on laskenut viimeisen vuoden aikana noin 3 %. Ericsson on kuluvan vuoden aikana suoriutunut operatiivisesti selvästi Nokiaa paremmin, mutta kaksikon arvostustasojen erojen kasvu vuoden aikana on ollut hämmentävää. Nokiaa hinnoitellaan tällä hetkellä kaikilla arvostuskertoimilla tuntuvasti Ericssonia alemmin.

Nokia on maailmanlaajuisesti toimiva tietoliikennealan konserni. Yhtiöllä on kaksi liiketoiminta- aluetta. Nokia Networks valmistaa verkkolaitteita, kehittää niihin uusia ohjelmistoratkaisuja sekä myy teleoperaattoreille palveluja ja teknologiayksikkö hallinnoi yhtiön patentoimia keksintöjä sekä lisensoi ja kehittää niitä. Yhtiön juuret ovat Tampereella vuonna 1865 perustetussa puuhiomossa, joka yhtiöitettiin vuonna 1871 nimellä Nokia Aktiebolag. Nokian osake noteerataan myös New Yorkin pörssissä.