Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Markkinatutkimusyhtiö Dell’Oron tuoreen raportin mukaan Huawei on onnistunut kasvattamaan tänä vuonna verkkoliiketoimintansa markkinaosuutta länsimaiden asettamista poliittisista pakotteista huolimatta. Markkinaosuuden kasvu on tullut Kiinasta, missä paikalliset toimijat Huawei ja ZTE ovat hyötyneet maan suurista infrahankkeista.

Huawein markkinaosuus kasvoi vuoden 2020 kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 30 %:iin, kun se oli 28 % vuonna 2019. Nokian osuus heikkeni prosenttiyksiköllä 15 %:iin heijastellen menetettyjä markkinaosuuksia Kiinassa. Nokian konversioaste 4g-sopimuksista 5g:hen on ollut Q3-raportin perusteella hieman yli 80 %, eli yhtiö on menettämässä globaalisti lähes viidenneksen 4g-jalansijastaan teknologisukupolven vaihdoksessa. Ericssonin markkinaosuus pysyi vakaana 14 %:ssa. Dell’Oron luvut kuvaavat teleoperaattoreiden infrastruktuurimarkkinaa kokonaisuutena, minkä takia laajemmalla tuoteportfoliolla toimiva Nokia on Ericssonin edellä.

Dell’Oron mukaan verkkolaitemarkkina kääntyi kasvuun vuoden toisen ja kolmannen neljänneksen aikana pehmeän Q1:n (-4 %) jälkeen. Kokonaisuudessa markkina on kasvanut Dell’Oron mukaan 5 % ensimmäisen 9 kuukauden aikana ja koko vuoden 2020 kasvun arvioidaan asettuvan 5-6 %:n välille. Q3:lla markkina kasvoi 9 %. Tänä vuonna kasvua ajaa kiihtyvän 5g-syklin lisäksi muun muassa optisten verkkoteknologioiden hyvä kysyntä.

Vuonna 2021 Dell’Oro arvioi verkkolaitemarkkinan kasvavan 3-4 % saavuttaen 90-95 miljardin dollarin liikevaihdon.

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Nokia on vuonna 1865 peustettu globaali suomalainen tietoliikennealalla toimiva yhtiö, jonka liiketoimintoihin lukeutuu teknologiakehitys ja sen lisensointi. Nokia kuuluu alansa suurimpiin yrityksiin ruotsalaisen Ericssonin ja kiinalaisen Huawein rinnalla. Nokian liiketoiminnot voidaan jakaa Nokia Networksiin ja teknologiayksiköihin. Nokia toimii lähes jokaisella mantereella ja sillä on maailmanlaajuinen johtoasema mobiili ja kiinteiden verkkojen infrastruktuurissa.