Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Huawein liikevaihto kasvoi 24 % vuoden 2019 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana, vaikka yhtiötä vastaan on kohdistunut rajuja pakotteita Yhdysvaltojen suunnalta. Yhtiön liikevaihto tammi-syyskuussa oli 86 miljardia dollaria ja nettotulos oli 7,5 miljardia dollaria. Huawein älypuhelintoimitukset kasvoivat 26 % 185 miljoonaan yksikköön. Huawei ei kerro verkkoliiketoimintansa lukuja, mutta myynnin kasvu näyttäisi olevan vahvasti kuluttajaliiketoiminnan vetämää.

Yhdysvallat on asettanut Huaweille vuoden aikana rajoitteita yhdysvaltalaisten komponenttien ja ohjelmistojen saatavuuteen sekä painostanut länsimaita sulkemaan Huawein ulos verkkoinfrastruktuurin markkinoilta. Kasvun perusteella Yhdysvaltojen toimet eivät vielä näy luvuissa, vaikka Huawei on itse varoittanut niiden leikkaavan kuluttajaliiketoiminnan liikevaihtoa noin 10 miljardilla dollarilla.

Huawein mukaan sillä on tällä hetkellä 60 kaupallista 5g-sopimusta. Nokian ilmoittama viimeisin luku kaupallisille 5g-sopimuksille on 48.

Nokia on maailmanlaajuisesti toimiva tietoliikennealan konserni. Yhtiöllä on kaksi liiketoiminta- aluetta. Nokia Networks valmistaa verkkolaitteita, kehittää niihin uusia ohjelmistoratkaisuja sekä myy teleoperaattoreille palveluja ja teknologiayksikkö hallinnoi yhtiön patentoimia keksintöjä sekä lisensoi ja kehittää niitä. Yhtiön juuret ovat Tampereella vuonna 1865 perustetussa puuhiomossa, joka yhtiöitettiin vuonna 1871 nimellä Nokia Aktiebolag. Nokian osake noteerataan myös New Yorkin pörssissä.