Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Huawein liikevaihto kasvoi 24 % vuoden 2019 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana, vaikka yhtiötä vastaan on kohdistunut rajuja pakotteita Yhdysvaltojen suunnalta. Yhtiön liikevaihto tammi-syyskuussa oli 86 miljardia dollaria ja nettotulos oli 7,5 miljardia dollaria. Huawein älypuhelintoimitukset kasvoivat 26 % 185 miljoonaan yksikköön. Huawei ei kerro verkkoliiketoimintansa lukuja, mutta myynnin kasvu näyttäisi olevan vahvasti kuluttajaliiketoiminnan vetämää.

Yhdysvallat on asettanut Huaweille vuoden aikana rajoitteita yhdysvaltalaisten komponenttien ja ohjelmistojen saatavuuteen sekä painostanut länsimaita sulkemaan Huawein ulos verkkoinfrastruktuurin markkinoilta. Kasvun perusteella Yhdysvaltojen toimet eivät vielä näy luvuissa, vaikka Huawei on itse varoittanut niiden leikkaavan kuluttajaliiketoiminnan liikevaihtoa noin 10 miljardilla dollarilla.

Huawein mukaan sillä on tällä hetkellä 60 kaupallista 5g-sopimusta. Nokian ilmoittama viimeisin luku kaupallisille 5g-sopimuksille on 48.

Analyytikko / Kirjoittaja

Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

CEO, analyytikko

Lisätiedot

Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Nokialla on toimialan ainoa maailmanlaajuisesti saatavilla oleva kokonaisvaltainen valikoima verkkoratkaisuja, ohjelmistoja, palveluita ja lisensointimahdollisuuksia. Asiakkaitamme ovat viestintäpalvelujen tarjoajat, joiden verkoissa on yhteensä yli 6,1 miljardia käyttäjää, sekä yrityksiä yksityisellä ja julkisella sektorilla, jotka käyttävät ratkaisujamme parantaakseen tuottavuutta ja rikastuttaakseen asiakkaidensa elämää.