Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Investors House
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 6.50 EUR
Kurssi: 5.80 EUR
Kurssi hetkellä: 12.5.2021 - 6:11

Toistamme IH:n 6,5 euron tavoitehinnan ja lisää-suosituksen. IH:n operatiivinen tulos jäi Q1:llä ennusteistamme odotuksia korkeammasta kulutasosta johtuen. Yhtiö vei alkuvuonna strategiaansa eteenpäin usealla keskeisellä rintamalla ja näkemyksemme mukaan lähivuosien tuloskasvunäkymät ovat edelleen ennallaan. Osakkeen arvostus on useasta kulmasta tarkasteltuna huokea ja pidämmekin tuotto-odotusta edelleen houkuttelevana.

Kulutaso oli alkuvuonna odotuksia korkeampi

IH:n Q1-liikevaihto oli 1,9 MEUR ja ylitti varsin selvästi 1,5 MEUR:n ennusteemme molempien raportointisegmenttien vetämänä. Kiinteistöt-segmentin Q1-liikevaihto oli noin 1,2 MEUR, kun odotimme 1,0 MEUR:n tasoista liikevaihtoa. Palvelut-segmentin osalta Q1-liikevaihto oli 0,7 MEUR ja 0,5 MEUR:n ennustettamme korkeampi, kun Juhola-kaupan liikevaihtovaikutus oli kolmelta viikolta odotuksiamme korkeampi. IH:n kulutaso oli alkuvuonna selvästi odotuksiamme korkeampi osittain Juhola-hankintaan liittyneistä kertakuluista johtuen, minkä lisäksi myös osakkuusyhtiöiden tulososuus jäi Q1:llä ennusteistamme, kun olimme virheellisesti arvioineet Q1:n kiinteistöverot selvästi liian alakanttiin. IH:n operatiivinen tulos oli lopulta 112 TEUR ja jäi suhteellisen selvästi 262 TEUR:n ennusteestamme. Näkymien osalta raportti ei tarjonnut yllätyksiä ja viime perjantaina annettu ohjeistus luonnollisesti toistettiin. Myöskään huhtikuun lopussa tiedotettuun Kukkula-hankkeeseen liittyen oleellista uutta tietoa ei saatu kaupan neuvotteluiden ollessa vielä kesken.

Tarkistimme ennusteita hieman alaspäin

Teimme Q1-raportin jälkeen lähivuosien ennusteisiimme pieniä tarkennuksia. Ennustemuutoksista keskeisimmät koskevat Palvelut-segmenttiä, jossa laskimme ennusteita Lainarahaston osalta edelleen hieman alaspäin odotuksia hitaammin edennyttä varainkeruuta heijastellen. Rahaston varainkeruu on ollut käynnissä lokakuusta 2020 lähtien ja yhtiön johto totesti myös itse Q1-tuloshaastattelussa, että rahaston ylösajo on ollut tähän mennessä pettymys. Teimme myös pieniä tarkistuksia näkemykseemme osakkuusyhtiö IVH Kampuksen lähivuosien tulosvaikutuksesta. Kokonaisuudessaan ennustamme IH:n operatiivisen tuloksen kasvavan lähivuosina edelleen selvästi ja ennustamme EPRA-tuloksen asettuvan vuosina 2021-2023 noin 2,8-3,6 MEUR:oon (aik. 3-3,8 MEUR). Merkittävin tekijä ennustamamme tulosparannuksen taustalla on Juhola-kauppa, joka heijastuu lukuihin täysimääräisesti Q2’21 lähtien. Juholaa koskevat ennusteemme ovat säilyneet pitkälti ennallaan ja olemme käsitelleet niitä tarkemmin maaliskuun yhtiöpäivityksessämme.

Arvostus on useasta kulmasta tarkasteltuna huokea

Perustamme IH:n arvonmäärityksen pääasiassa osien summa -laskelmaan, sillä se huomioi mielestämme parhaiten IH:n liiketoimintojen erilaiset tuotto/riski-profiilit. Teimme laskelmaamme Q1-tuloksen jälkeen vain pieniä tarkennuksia ja näkemyksemme osien arvosta on pysynyt ennallaan 6,5 eurossa. IH:n tulospohjaiset arvostuskertoimet (2021e: P/EPRA EPS 12x) ovat sekä aboluuttisesti että historialliseen tasoon (2016-2020 15x) nähden varsin matalat ja myös tästä näkökulmasta tarkasteltuna näemme arvostuksessa asteittaista nousuvaraa. IH:n osake tarjoaa nykykurssilla vahvaa ja kasvavaa noin 5 %: n osinkotuottoa, mikä myös tukee sijoittajan kokonaistuotto-odotusta.

Käy kauppaa. (Investors House)

Analyytikko / Kirjoittaja

Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 9,5 8,9 10,4
- kasvu-% -17,4% -6,0% 17,4%
Liikevoitto (EBIT) -1,0 2,6 4,1
- EBIT-% -11,0% 29,7% 39,4%
EPS (oik.) -0,37 0,29 0,43
Osinko 0,27 0,29 0,31
P/E (oik.) -15,5 19,7 13,5
EV/EBITDA -49,9 21,9 13,9
Osinkotuotto-% 4,7% 5,0% 5,3%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Investors House on vuonna 1988 perustettu yhtiö, joka toimii kiinteistö- ja finanssimarkkinan koko arvoketjussa. Kiinteistömarkkinalla yhtiö toimii aina tontin hankinnasta ja rakennuttamisesta kiinteistöjen omistamiseen ja kiinteistövarallisuuden hoitoon. Finanssimarkkinalla yhtiö pyrkii hakemaan pääomakevyttä ja skaalautuvaa kasvua erityisesti uusien kiinteistörahastojen ja erilaisten yhteissijoitusinstrumenttien avulla. Yhtiö on ollut listattuna Nasdaq Helsingin päälistalla vuodesta 1989.