Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Suomalainen IT-palveluyhtiö Solita kertoi keskiviikkona ostaneensa ruotsalaisen Ferrologic-konsernin osakekannan. Järjestelyn kauppahintaa ei julkaistu. Ferrologic on Ruotsissa, Tanskassa ja Belgiassa toimiva digitaalisten palvelujen konsultointiyritys. Ferrologic työllistää lähes 100 henkilöä Tukholmassa, Göteborgissa, Kööpenhaminassa ja Brysselissä ja konsernin liikevaihto oli 13,1 MEUR vuonna 2018.

Yhdessä Solita ja Ferrologic muodostavat Pohjois-Eurooppaan dataohjautuvaan liiketoimintaan keskittyvän konsultointiyrityksen. Solita työllistää nyt lähes 1000 digitalisaation asiantuntijaa kuudessa maassa: Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Virossa sekä Ferrologicin myötä nyt myös Belgiassa ja Tanskassa.

Konsolidaatio vaikuttaa kiihtyneen usealla rintamalla, mukaan lukien IT-palvelusektorilla. Suomalainen IT-palveluyhtiö eCraft kertoi tiistaina yhdistyvänsä ruotsalaisen Orangon sekä Hollannissa, Ruotsissa ja Saksassa toimivan Fellowmindon kanssa. eCraft kommenttimme on luettavissa tästä. Kesällä Tieto ja Evry kertoivat yhdistyvänsä sekä Digia osti Accountor Enterpise Solutionsin. Lisäksi H1:llä Gofore, Nixu, ja Vincit tekivät yritysostoja. IT-palvelusektorin konsolidaatiota voidaan siis sanoa tapahtuneen niin suurien kuin pienempien yhtiöiden kokoluokassa. Yhtiöt tekevät yritysostoja vahvistaakseen tarjontaansa sekä tukeakseen kasvua, sillä orgaaninen kasvu näyttää käyneen sektorilla hieman haasteellisemmaksi.

Vuonna 2000 perustettu Innofactor on Pohjoismaiden johtavia Microsoft-ratkaisuihin keskittyneitä ohjelmistotoimittajia. Yhtiön liiketoiminta koostuu järjestelmäintegraattorina toimimisesta IT-projekteissa sekä omien ohjelmistotuotteiden ja -palveluiden kehittämisestä ja myynnistä. Yhtiössä työskentelee yli 600 henkilöä Suomessa, Tanskassa, Norjasssa ja Ruotsissa. Innofactorin nykyinen rakenne on syntynyt lukuisten yrityskauppojen seurauksena.