Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Suomalainen IT-palveluyhtiö Solita kertoi keskiviikkona ostaneensa ruotsalaisen Ferrologic-konsernin osakekannan. Järjestelyn kauppahintaa ei julkaistu. Ferrologic on Ruotsissa, Tanskassa ja Belgiassa toimiva digitaalisten palvelujen konsultointiyritys. Ferrologic työllistää lähes 100 henkilöä Tukholmassa, Göteborgissa, Kööpenhaminassa ja Brysselissä ja konsernin liikevaihto oli 13,1 MEUR vuonna 2018.

Yhdessä Solita ja Ferrologic muodostavat Pohjois-Eurooppaan dataohjautuvaan liiketoimintaan keskittyvän konsultointiyrityksen. Solita työllistää nyt lähes 1000 digitalisaation asiantuntijaa kuudessa maassa: Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Virossa sekä Ferrologicin myötä nyt myös Belgiassa ja Tanskassa.

Konsolidaatio vaikuttaa kiihtyneen usealla rintamalla, mukaan lukien IT-palvelusektorilla. Suomalainen IT-palveluyhtiö eCraft kertoi tiistaina yhdistyvänsä ruotsalaisen Orangon sekä Hollannissa, Ruotsissa ja Saksassa toimivan Fellowmindon kanssa. eCraft kommenttimme on luettavissa tästä. Kesällä Tieto ja Evry kertoivat yhdistyvänsä sekä Digia osti Accountor Enterpise Solutionsin. Lisäksi H1:llä Gofore, Nixu, ja Vincit tekivät yritysostoja. IT-palvelusektorin konsolidaatiota voidaan siis sanoa tapahtuneen niin suurien kuin pienempien yhtiöiden kokoluokassa. Yhtiöt tekevät yritysostoja vahvistaakseen tarjontaansa sekä tukeakseen kasvua, sillä orgaaninen kasvu näyttää käyneen sektorilla hieman haasteellisemmaksi.

Analyytikko / Kirjoittaja

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Innofactor on johtava yritysten, julkishallinnon ja kolmannen sektorin modernin digitaalisen organisaation edistäjä Pohjoismaissa yli 1 500 asiakkaalleen. Innofactorilla on Pohjoismaiden laajin Microsoft-ekosysteemin ratkaisutarjonta ja johtava osaaminen. Innofactorilla työskentelee yli 500 innostunutta ja motivoitunutta huippuasiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Vuosina 2015–2019 Innofactorin liikevaihdon vuotuinen kasvu on ollut keskimäärin 10 %.