Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: Lehto Group
Suositus: Myy
Tavoitehinta: 0.35 EUR
Kurssi: 0.38 EUR
Kurssi hetkellä: 2.8.2022 - 5:45 Analyysi päivitetty: 10.6.2022

Lehto Group julkistaa Q2-raporttinsa torstaina 4.8.2022. Odotuksemme Q2:lle ovat alhaiset yhtiön alkuvuoden ohjeistuksen perusteella. Odotamme yhtiön Q2:n liikevaihdon laskevan ja tuloksen jäävän selvästi vertailukauden alapuolelle yhtiön projektiongelmien ja kustannuspaineiden vuoksi. Emme odota ohjeistukseen muutosta, mutta näkymistä haemme tietoja markkinatilanteen kehityksestä kovan inflaation ja materiaalien saatavuushaasteiden keskellä. Raportissa mielenkiinnon kohteena on myös yhtiön taloudellisen tilanteen kehitys, johon vahvistusta on saatu rahoituspaketin solmimisen myötä.

Liikevaihto laskussa odotuksissa

Ennustamme Lehdon liikevaihdon laskeneen Q2:lla noin 7 % vertailukaudesta 102 MEUR:oon etenkin Asunnot-liiketoiminnan liikevaihdon laskun myötä. Asuntorakentamisessa omaperusteisia kohteita kvartaalille tuloutuu ennusteissamme vain yksi, mutta urakointi tukee kuitenkin liikevaihtoa. Asuntojen tuloutumisissa voi olla ajoituseroja kvartaaleittain, jonka vuoksi myös Lehdon liikevaihdon määrä on näin alhaisilla tasoilla hyvin volatiili yksittäisille ajoitusmuutoksille. Toimitiloissa ennustamme tilauskannan tason vakaantumisen tukevan liikevaihdon tasoa, mutta liikevaihdon olevan hieman vertailukauden alapuolella. Katseemme suuntautuu myös konsernin tilauskannan kehitykseen, jossa pitäisi alkaa jo näkymään kohta kasvua.

Tuloksen odotamme olevan selvällä tappiolla

Odotamme Q2:n liikevoiton olevan -4,9 MEUR tappiolla ja laskevan selvästi vertailukaudesta (Q2’21: -0,8 MEUR). Liikevoittomarginaalin odotamme olevan -4,9 %:ssa. Odottamaamme tappioon vaikuttavat yhtiön edelleen jatkuvat omat ongelmat projekteissa ja alan koholla olevat kustannuspaineet sekä materiaalien saatavuuden haasteet. Seuraamme etenkin kustannuspaineiden vaikutusta kvartaalin aikana sekä kommentteja näiden vaikutuksista tulevaisuudessa. Myös kokonaisuudessa alhaiset volyymit rasittavat yhtiön tulosta.

Näkymät ja taloudellinen tilanne kiinnostavat

Emme odota muutoksia ohjeistukseen Q2-raportissa. Lehto odottaa, että liikevaihto jatkuvista toiminnoista on hieman vuotta 2021 alhaisempi (2021: 404 MEUR) ja liiketulos jatkuvista liiketoiminnoista on 15-20 MEUR tappiollinen. Tuloksen lisäksi seuraamme yhtiön taloudellisen tilanteen kehitystä nyt, kun yhtiö on saanut rahoituspaketin valmiiksi. Tämän pitäisi antaa työrauhaa ainakin vuoden loppuun asti, mutta liiketoiminnan jatkamista varten tulos ja kassavirta olisi saatava käännettyä jo kohta nousuun. Näkymissä kiinnostaa myös markkinatilanne materiaalien saatavuuden haasteiden ja kustannuspaineiden oloissa.

Käy kauppaa. (Lehto)

Analyytikko / Kirjoittaja

Olli Koponen

Olli Koponen

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2021 2022e 2023e
Liikevaihto 435,9 402,8 410,5
- kasvu-% -20,0% -7,6% 1,9%
Liikevoitto (EBIT) -24,0 -17,3 8,1
- EBIT-% -5,5% -4,3% 2,0%
EPS (oik.) -0,29 -0,20 0,04
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -2,9 -1,9 8,7
EV/EBITDA -10,5 -13,2 10,0
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

Lehto on vuonna 1976 perustettu suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan konserni, joka hyödyntää rakennusprosessissaan toistettavia konsepteja, tehdasvalmistusta sekä modulaarisuutta luodakseen lisäarvoa asiakkailleen. Yhtiön liiketoiminta jakautuu nykyisin kahteen palvelualueeseen: Toimitilat ja Asunnot. Näiden palvelualueiden sisällä yhtiö tekee myös päiväkoteja, hoivatiloja sekä myös korjausrakentamista. Yhtiön ydinosaaminen keskittyy yksinkertaisiin, monistettaviin ja kohtuuhintaisiin asuntoihin sekä toimitiloihin. Lehdolla on tällä hetkellä tehdasyksiköitä eri puolella Suomea.