Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Loudspring
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 0.37 EUR
Kurssi: 0.37 EURKurssi hetkellä: 7.5.2019 - 6:07

Loudspring tiedotti eilen, että se on myöntänyt salkkuyhtiö Nuukalle 0,7 MEUR:n pääomalainan. Lainan ehtoja ei tarkemmin avattu tiedotteessa, mikä hankaloittaa sen edullisuuden arviointia Loudspringin omistajien näkökulmasta. Loudspringin merkittävän omistusosuuden Nuukassa (45 %) vuoksi lainan vaikutus Loudspringin arvoon määräytyy kuitenkin pitkälti sen mukaan, miten Nuuka onnistuu hyödyntämään uuden pääoman liiketoimintansa kasvun kiihdyttämisessä. Tähän ei vielä ole näkyvyyttä ja uutinen ei siten vaikuta näkemykseemme.

Nuuka kehittää ja myy ohjelmistopilvipalvelua (SaaS) kaupallisten kiinteistöjen haltijoille. Kiinteistön haltijat voivat Nuukan applikaatioiden avulla seurata kiinteistön eri automaatiojärjestelmien anturien tuottamaa dataa (mm. lämpötila, energian kulutus, CO2 ja ilman kosteus) valmiiksi jalostetussa muodossa. Avoimet rajapinnat erottavat Nuukan sen monista kilpailijoista. Ne mahdollistavat järjestelmän kustannustehokkaan käyttöönoton, minkä lisäksi kolmannet osapuolet voivat käyttää sitä tehokkaana IoT-alustana myös omien sovellusten hallinnassa.

Nuuka on aiemmin onnistunut saamaan merkittäviä asiakkuuksia (Helsingin kaupunki, ICA ja OVG). Viimeisen 6kk aikana yhtiö ei ole onnistunut saamaan isoja asiakkuuksia, eikä jatkuvan SaaS-liikevaihdon tilauskanta ole juurikaan kasvanut. Tämä on ollut meille pettymys, sillä näemme Nuukan koon kasvattamisen ensiarvoisen tärkeäksi erityisesti tuotekehityksen kustannusten skaalautuvuuden vuoksi. Loudspringin Nuukalle lainaama pääoma antaa kasvupyrähdykselle paremmat edellytykset, mutta lisää myös yhtiön panoksia Nuukassa. Nuuka tarvitsee rahaa uusien myyntihenkilöiden palkkaamiseen, laajentumiseen uusille markkinoille sekä Saas-tuotteen jatkokehitykseen.

Käsityksemme mukaan laina rahoitetaan NEFCO:n Loudspringille myöntämän 2,5 MEUR:n vaihtovelkakirjan avulla, jota kommentoimme aiemmin täällä. Loudspring maksaa lainan Nuukalle erissä. Alkuvuodesta yhtiö on antanut NEFCO:n mahdollistamaa rahoitusta 0,8 MEUR Eaglelle sekä 0,25 MEUR Enersizelle (lyhytaikainen) ja Nuukan lainan myöntämisen jälkeen rahoituspaketista on vielä käyttämättä 0,75 MEUR. Nuukan arvo Loudspringin osien summassamme on 4,3 MEUR, mikä tekee siitä toiseksi arvokkaimman omistuksen. Loudspringin osien summan bruttoarvomme on tällä hetkellä 16,7 MEUR ja konsernikulut huomioiva nettoarvo 9,7 MEUR tai 0,37 euroa/osake.

Käy kauppaa. (Loudspring)

Analyytikko / Kirjoittaja

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Loudspring on pohjoismainen yrityskiihdyttämö jolla on osakkuusyhtiöinään globaaleja ongelmia ratkaisevia kasvuyhtiöitä. Osakkuusyhtiöt keskittyvät liiketoiminnassaan puhtaaseen energiaan sekä energia-ja resurssitehokkuuteen. 

Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 0,1 0,0 0,0
- kasvu-% 144,8% -59,2% 0,0%
Liikevoitto (EBIT) -1,8 -1,4 -1,4
- EBIT-% -2 464,8% -4 827,6% -4 827,6%
EPS (oik.) -0,13 -0,05 -0,05
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -2,6 -7,0 -7,0
EV/EBITDA -6,6 -10,2 -9,6
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet