Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

NoHo Partners: Juhlat jatkuvat

Analyytikon kommentti 10.05.2023 6:46 NoHo Partners
Yhtiö: NoHo Partners
Suositus: Osta
Tavoitehinta: 10.00 EUR
Kurssi: 8.32 EUR
Kurssi hetkellä: 10.5.2023 - 6:31 Analyysi päivitetty: 9.5.2023

NoHo julkaisi tiistaina odotuksiamme vahvemman Q1-tuloksen. Sekä liikevaihto että kannattavuus kehittyivät erinomaisesti, eikä ravintolamarkkinan heikkenemisestä näy vielä merkkiäkään. Lähivuosien tulosennusteemme ovat hieman nousseet vahvan alkuvuoden siivittämänä, ja yhtiön ohjeistus alkaa näyttää varovaiselta. Osakkeen arvostustaso on mielestämme edelleen varsin edullinen yhtiön vahva tuloskasvupotentiaali ja riskitaso huomioiden. Tarkistamme tavoitehintamme 10,0 euroon (aik. 9,5e) ja toistamme osta-suosituksemme.

Vahva tulos kausiluonteisesti vaikealla kvartaalilla

NoHon liikevaihto kasvoi Q1:llä odotuksiamme vahvemmin 75,9 MEUR:oon. Myös kannattavuus ylitti odotuksemme liikevoiton oltua 5,9 MEUR (4,9 MEUR ennuste), mikä vastaa erinomaista 7,8 %:n marginaalia kausiluonteisesti vuoden hiljaisimmalla kvartaalilla. Alkuvuoden vahvan myynnin perusteella kuluttajien ostovoiman laskun negatiivisista vaikutuksista ei siten edelleenkään näy ravintolamarkkinalla merkkejä. NoHo odotetusti toistikin vakaana säilyvää kysyntää vaativan ohjeistuksensa. Ravintolaliiketoiminnan vahvan tuloksen lisäksi NoHo kirjasi Q1:lle 0,6 MEUR:n positiivisen arvonmuutoksen Eezyn osakkeista, mikä kasvatti raportointikauden tulosta. Rahoituskulut, verot ja vähemmistön tulososuus eivät tarjonneet raportilla yllätyksiä, joten osakekohtainen tulos ylitti ennusteemme positiivisen liikevoittoyllätyksen verran (0,09 vs. 0,06 ennuste).

Ennusteemme nousivat alkuvuoden myynnin ylitettyä odotuksemme

Alkuvuoden vahvan kehityksen jäljiltä olemme hieman nostaneet lähivuosien liikevaihtoennusteitamme. Kuluvalta vuodelta odotamme nyt 381 MEUR:n liikevaihtoa (konsernin ohjeistus ”yli 350”) sekä 9,3 %:n ravintolaliiketoiminnan liikevoittomarginaalia (ohjeistus ”noin 9 %”). Q1-raportin myötä ohjeistus alkaakin näyttää varovaiselta, mutta luonnollisesti se on edelleen riippuvainen yleisen ravintolakysynnän säilymisestä vahvana. Näkemyksemme mukaan edellytykset tälle ovat hyvät, kunhan työttömyys ei lähde kunnolla nousuun. Myös johdon markkinakommentit olivat edelleen varsin positiivisia eikä yhtiö ole nähnyt markkinassa oleellista heikentymistä kuluttajien ostovoiman laskusta huolimatta. Odotamme EPS:n jatkavan vahvaa kasvua myös vuodesta 2023 eteenpäin, kun liikevaihto kasvaa, kannattavuus paranee ja rahoituskulut laskevat vahvan kassavirran sulattaessa velkaa. NoHon suhteellinen kannattavuus ei ennusteissamme enää juurikaan parane nykytasoltaan, joten tuloskasvu on jatkossa yhä selvemmin liikevaihdon kasvun harteilla.

Tuotto/riski-suhde on edelleen houkutteleva

Lähivuosien P/E-kertoimet ovat Eezyn tulosvaikutuksesta oikaistulla ennusteillamme 10–13x. Tasoa voidaan mielestämme pitää maltillisena, kun huomioidaan yhtiön tuloskasvun ja matalamman velkatason myötä laskenut riskitaso. Myös yli 5 %:n osinkotuotto tarjoaa tukea kurssille. Pidemmällä aikavälillä yhtiön arvonluonnin kannalta pääoman allokointi ja siinä onnistuminen ovat keskiössä, sillä yhtiö investoi jatkuvasti merkittäviä määriä pääomaa takaisin liiketoimintaansa. Kokonaisuutena näemme NoHon tarjoavan edelleen vahvan tuotto-odotuksen lyhyen aikavälin markkinariskien vastapainoksi.

Käy kauppaa. (NoHo Partners)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Osakeanalyysipalvelut, analyytikko

Lisätiedot
Kasper Mellas

Kasper Mellas

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2022 2023e 2024e
Liikevaihto 312,8 380,9 403,9
- kasvu-% 68,1% 21,8% 6,0%
Liikevoitto (EBIT) 31,6 35,4 38,4
- EBIT-% 10,1% 9,3% 9,5%
EPS (oik.) 0,07 0,68 0,82
Osinko 0,40 0,45 0,50
P/E (oik.) 99,2 12,2 10,2
EV/EBITDA 5,3 5,3 5,1
Osinkotuotto-% 6,0% 5,4% 6,0%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Noho Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni, joka harjoittaa ravintolaliiketoimintaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows.