Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: NoHo Partners
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 9.00 EUR
Kurssi: 7.98 EURKurssi hetkellä: 4.4.2019 - 5:33

Toistamme NoHo Partnersin 9,0 euron tavoitehinnan sekä lisää-suosituksemme. Yhtiön eilen kertoma Norjan yritysosto vaikuttaa alustavasti hyvältä ja tieto Suomen tulosparannuksen suunnitellusta etenemisestä pienentää osakkeen riskitasoa selvästi. Ennusteemme ovat toistaiseksi pysyneet ennallaan, mutta laskeneen riskitason johdosta osakkeen tuotto-/riskisuhde on parantunut aiemmasta. Osake on halpa kunhan tulosparannus realisoituu, mutta haluamme nähdä vielä kovia numeroita ennen voimakkaamman näkemyksen ottamista.

NoHo laajenee Norjaan ostamalla 15 ravintolayksikön kokonaisuuden. Näistä 8 on NoHon enemmistöomistuksessa ja 7:ssä on vähemmistöomistus. Käytännössä tämä tarkoittaa myös sitä, että NoHo tulee alkuvaiheessa konsolidoimaan liikevaihdon vain 8 yksikön osalta ja loput 7 näkyvät osakkuusyhtiöiden tuloksessa. Yhtiöllä on Norjassa Tanskan tapaan mukana paikalliset kumppanit ja NoHo omistaa Norjan tytäryhtiöstä 80 %. Kumppanimalli on mielestämme fiksu lähestymistapa ja se madaltaa uuteen markkinaan liittyvää riskitasoa. Arviomme mukaan hankittavan kokonaisuuden liikevaihto on noin 25-30 MEUR, josta NoHo tulee konsolidoimaan hieman yli puolet. Ostokohteen kannattavuus on varsin hyvä ja arviomme mukaan sen käyttökatemarginaali on noin 10 %. Ostokohteen velaton arvo kaupassa on arviomme mukaan jonkin verran yli 10 MEUR. NoHon maksama osuus on tätä pienempi johtuen vähemmistöosuuksista. 2018 numeroilla laskettuna kaupan EV/EBITDA on alle 5x, mitä voidaan pitää hyvin houkuttelevana tasona.

NoHo antoi harmittavan vähän tietoa Norjan ostokohteesta ja tämän seurauksena emme toistaiseksi voi lisätä Norjaa ennusteisiimme. Alustavan arviomme mukaan Norjan toiminnolla on muutaman prosentin vaikutus liikevaihtoon ja hieman yli 5 %:n positiivinen EPS-vaikutus. Tulemme lisäämään Norjan liiketoiminnan ennusteisiimme, kun saamme siitä tarkempaa tietoa, todennäköisesti Q1-raportin yhteydessä. Norjan yrityskauppa on lopulta mittakaavaltaan varsin pieni ja 25 MEUR:n hybridilainasta alle puolet käytetään tähän kauppaan. Emme yllättyisi mikäli NoHo toteuttaisi vielä lisää yritysjärjestelyjä suhteellisen ripeällä aikataululla, sillä muuten yhtiö tuskin olisi tehnyt näin isoa hybridiä. Näkemyksemme mukaan yhtiön tulisi Ravintolat-puolella keskittyä Suomen tulosparannukseen, Tanskan ylösajoon sekä Norjan haltuunottoon uusien yritysostojen sijaan. Toivommekin mahdollisten uusien järjestelyjen kohdistuvan Smileen, jossa arvostustasot ovat koko toimialalla varsin houkuttelevat.

Eilisen tiedotteen ehkä mielenkiintoisin asia oli johdon kommentti Suomen tilanteesta. Yhtiön johto totesi tiedotteessa Suomen kannattavuusohjelmien etenevän aikataulussaan. Tämä on erittäin kriittistä, sillä yhtiön koko sijoittajatarina nojaa tällä hetkellä Suomen liiketoimintojen kannattavuuskäänteeseen. Käytännössä johdon kommentti tarkoittaa sitä, että yhtiön Q1 on sujunut hyvin ja että tulemme Q1:llä näkemään selvän kannattavuuskäänteen surkealta H2’18 tasolta. Palaamme tarkemmin Q1-tulokseen ennakkokommentissamme huhtikuun loppupuolella.

Kokonaisuutena eilinen tiedote laskee NoHon riskitasoa selvästi. Norjan laajentuminen tehdään halvalla valuaatiolla sekä kumppanimallilla ja Suomen kriittinen tulosparannus etenee suunnitellusti. Yhtiön case pysyy ennallaan, ja osake on halpa kunhan tulosparannus realisoituu. Uskommekin osakkeen saavuttaneen pohjatason ja mielestämme tuotto-/riskisuhde on muuttunut selvästi aiempaa houkuttelevammaksi.

Käy kauppaa. (NoHo Partners)

NoHo Partners Oyj on suomalainen ravintolakonserni, joka toimii yhteensä noin 220 ruoka- ja seurusteluravintolan, yökerhon ja viihdekeskuksen taustavoimana. Nimi muodostuu sanoista Nordic Hospitality Partners, joilla viestitään konsernin keskeisistä tavoitteista, mahdollisuuksista ja vahvuuksista.

Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 323,2 392,1 410,1
- kasvu-% 73,9% 21,3% 4,6%
Liikevoitto (EBIT) 7,2 23,2 28,6
- EBIT-% 2,2% 5,9% 7,0%
EPS (oik.) 0,19 0,63 0,88
Osinko 0,34 0,40 0,44
P/E (oik.) 45,7 12,7 9,1
EV/EBITDA 10,6 5,8 5,1
Osinkotuotto-% 3,9% 5,0% 5,5%
Uusimmat ennusteet