Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: NoHo Partners
Suositus: Osta
Tavoitehinta: 9.50 EUR
Kurssi: 7.93 EUR
Kurssi hetkellä: 13.2.2023 - 5:45 Analyysi päivitetty: 9.11.2022

NoHo Partners julkistaa Q4-tuloksensta torstaina noin klo 08.00. Joulukuussa annetun positiivisen tulosvaroituksen myötä on selvää, että operatiivinen tulos tulee olemaan erittäin hyvä. Eezyn osakkeen kurssilaskun myötä raportoitu tulos painuu kuitenkin Q3:n tapaan heikoksi. Olemme lisänneet Eezyn kassavirtavaikuttamattoman alaskirjauksen ennusteisiimme, mutta muilta osin ennusteemme ovat ennallaan. Raportissa huomio kiinnittyy erityisesti näkymiin ja ravintolamarkkinan kestävyyteen kuluttajien kohdatessa vastatuulta useasta suunnasta.

Vahvana jatkunut kysyntä tukee katteita

Ennustamme NoHon Q4-liikevaihdon olleen 88 MEUR. Toimialalle tärkeä pikkujoulukausi on sujunut arviomme mukaan hyvin ja kuluttajien heikentyvä tilanne ei ainakaan vielä Q4:llä ole näkynyt ravintolakysynnässä. Tätä tukee myös eri pankkien julkaisema luottokorttidata, joka osoittaa ravintolakulutuksen pitäneen hyvin pintansa.

Vahvan kysynnän seurauksena myös kannattavuus tulee olemaan erittäin hyvä ja ennustamme 10 %:n liikevoittomarginaalia. Tämä tarkoittaisi 8,8 MEUR:n liikevoittoa. Ennusteemme mukaisella tuloksella koko vuoden liikevoittomarginaali on 10,1 %, kun yhtiön ohjeistus on yli 9,5 %:n marginaali. Tuloslaskelman alimmilla riveillä Eezyn kurssilasku tekee jälleen rumaa jälkeä (NoHo kirjaa Eezyn kurssimuutokset suoraan tulokseen). Isot rahoituskustannukset (lainojen korot sekä IFRS16 erät) ja vahvasta operatiivisesta tuloksesta laskettava vähemmistöjen tulososuus painavat tulosta merkittävästi ja odotamme yhtiöltä vain 0,03 euron tulosta. Ilman Eezyn alaskirjausta olisi EPS laskelmiemme mukaan noin 0,18 euroa.

Odotamme velkaisuuden jatkaneen laskua

Odotamme yhtiön tekevän vahvan kassavirran Q4:llä (Eezyn alaskirjauksella ei kassavirtavaikutusta) ja nettovelan pitäisi painua Q4:llä 120–125 MEUR:n tuntumaan investoinneista sekä käyttöpääoman kehityksestä riippuen. Yhtiön taseasema on vuoden aikana parantunut merkittävästi vahvan kassavirran ansiosta ja mielestämme taseen riskitaso on tullut alas selvästi. Yhtiö tuleekin palaamaan osingonmaksajaksi ja odotamme 0,20 euron osakekohtaista osinkoa.

Kannattavuusohjeistus suurennuslasin alla

Ohjeistuksen osalta tilanne on NoHon näkökulmasta haastava. Yhtiö on tällä hetkellä hurjassa tuloskunnossa ja toistaiseksi ravintolamarkkina on kestänyt erittäin hyvin kuluttajien ostovoiman heikentymisen. Samalla kuitenkin on olemassa selvä riski siitä, että kuluttajien vaikeutuva asema iskee myös ravintolamarkkinaan vuoden mittaan. Liikevaihdon osalta ohjeistus on selkeä ja yhtiö ohjeistanee todennäköisesti yli 350 MEUR:n liikevaihtoa. Kannattavuuden osalta tilanne taas on hankala, sillä hyvässä markkinassa yhtiöllä pitäisi olla edellytykset yltää noin 10 %:n marginaaliin, mutta heikentyvässä markkinassa kannattavuus tulee väistämättä alas. Ennustamme liikevoittomarginaalin laskevan 9,1 %:iin, jota voidaan pitää hyvänä suorituksena nykyisessä ympäristössä. Mielestämme ennusteemme kanssa linjassa oleva ohjeistus olisi positiivinen asia.

Käy kauppaa. (NoHo Partners)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Kasper Mellas

Kasper Mellas

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2022e 2023e 2024e
Liikevaihto 312,7 352,0 375,0
- kasvu-% 68,1% 12,6% 6,5%
Liikevoitto (EBIT) 32,0 32,0 35,6
- EBIT-% 10,2% 9,1% 9,5%
EPS (oik.) 0,26 0,65 0,77
Osinko 0,20 0,35 0,40
P/E (oik.) 30,7 12,1 10,3
EV/EBITDA 5,7 5,4 5,1
Osinkotuotto-% 2,5% 4,4% 5,0%
Uusimmat ennusteet

Noho Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni, joka harjoittaa ravintolaliiketoimintaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows.