Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: NoHo Partners
Suositus: Osta
Tavoitehinta: 9.50 EUR
Kurssi: 8.06 EUR
Kurssi hetkellä: 9.5.2023 - 9:03 Analyysi päivitetty: 16.2.2023

NoHo julkaisi aamulla odotuksiamme vahvemman Q1-tuloksen. Sekä liikevaihto että kannattavuus kehittyivät erinomaisesti, eikä ravintolamarkkinan heikkenemisestä näy vielä merkkiäkään. Erityisen positiivista raportilla oli kansainvälisen liiketoiminnan kehitys, kun segmentin kannattavuus koheni selvästi heikosta loppuvuodesta. Yhtiö myös odotetusti toisti hyvänä säilyvää kannattavuutta vaativan ohjeistuksensa. Tulosinfo on katsottavissa InderesTV:ssä klo 10.00.

Vahva kysyntä siivitti liikevaihdon kovaan kasvuun

NoHon liikevaihto kasvoi odotuksiamme ripeämmin noin 75,9 MEUR:oon. Koronarajoituksien varjostamaan vertailukauteen kasvua kirjattiin siten noin 57 %. Yhtiö oli jo aiemmin kertonut sen tammikuun liikevaihdon kasvaneen 23 % edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta, joten myös helmi-maaliskuun kehitys oli lukujen valossa erinomaista. Alkuvuoden vahvan myynnin perusteella kuluttajien ostovoiman laskusta ei siten edelleenkään näy ravintolamarkkinalla merkkejä. Suomen osuus liikevaihdosta oli 61,5 MEUR ja kansainvälisen toiminnan 14,4 MEUR. Huomautamme, että Q1 on selvästi vuoden liikevaihdollisesti pienin kvartaali NoHolle kausiluonteisista tekijöistä johtuen. 

Myös kannattavuus oli vahvaa kausiluontoisesti vaikealla kvartaalilla

Liikevaihdon ohella myös kannattavuus ylitti odotuksemme liikevoiton oltua 5,9 MEUR (4,9 MEUR), mikä vastaa vahvaa 7,8 %:n marginaalia. Matalamman liikevaihdon takia odotamme NoHon kannattavuuden jäävän Q1:llä vuoden muista neljänneksistä, mihin verraten kannattavuuskehitystä voidaan pitää erinomaisena. NoHo näyttääkin jatkaneen nousevan kustannustason taklaamista menestyksekkäästi, sillä kyseessä on yhtiölle jälleen uusi kvartaalikohtainen kannattavuusennätys.

Suomen liiketoiminnan liikevoittomarginaali oli erinomainen 8,3 %, mutta myös kansainvälisen liiketoiminnan kannattavuus koheni selvästi marginaalin oltua 5,6 %. Viime vuoden heikon kehityksen jälkeen onkin tärkeää, että kansainvälisen toiminnan kannattavuus saadaan paremmalle uralle 2023 aikana, mistä myös Q1-luvut antoivat positiivisia signaaleja.

NoHo kirjasi odotetusti Q1:lle 0,6 MEUR arvonalentumistappion peruutuksen, mikä tuki kvartaalin tulosta. Rahoituskulut, verot ja vähemmistön tulososuus eivät tarjonneet yllätyksiä, joten raportoitu osakekohtainen tulos ylitti ennusteemme positiivisen liikevoittoyllätyksen verran (0,09 vs. 0,06).

Ohjeistus säilyi odotetusti ennallaan

NoHo julkisti uuden tiedonantopolitiikkansa mukaisesti myös huhtikuun toteutuneen liikevaihdon, joka oli edellisvuoden tasolla 29 MEUR:ssa. Pidämme kehitystä lupaavana, sillä edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan osui koronasulkujen päättymisen jälkeinen erityisen vahva ravintola- ja palvelukysyntä. Myös johdon kommentit ravintolamarkkinan kehityksestä olivat positiivisia. 

Samalla yhtiö toisti odotetusti aiemman ohjeistuksensa, jonka mukaan se odottaa kuluvan vuoden liikevaihtonsa olevan yli 350 MEUR ja liikevoittomarginaalinsa noin 9 %. Vahvasti alkanut vuosi nosti silmissämme ohjeistuksen saavuttamisen todennäköisyyttä, mutta tämän toteutuminen vaatii luonnollisesti yleisen ravintolakysynnän säilymistä vahvana. Näkemyksemme mukaan edellytykset ovat hyvät, kunhan työttömyys ei lähde kunnolla nousuun.

Käy kauppaa. (NoHo Partners)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Osakeanalyysipalvelut, analyytikko

Lisätiedot
Kasper Mellas

Kasper Mellas

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2022 2023e 2024e
Liikevaihto 312,8 377,0 400,0
- kasvu-% 68,1% 20,5% 6,1%
Liikevoitto (EBIT) 31,6 34,4 38,0
- EBIT-% 10,1% 9,1% 9,5%
EPS (oik.) 0,07 0,65 0,80
Osinko 0,40 0,45 0,50
P/E (oik.) 99,2 12,3 10,0
EV/EBITDA 5,3 5,3 5,0
Osinkotuotto-% 6,0% 5,6% 6,2%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Noho Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni, joka harjoittaa ravintolaliiketoimintaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows.