Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: NoHo Partners
Suositus: Osta
Tavoitehinta: 10.00 EUR
Kurssi: 7.56 EUR
Kurssi hetkellä: 8.11.2022 - 9:10 Analyysi päivitetty: 9.8.2022

NoHo julkaisi aamulla operatiivisesti vahvat numerot. Liiketoiminta jatkoi vahvaa elpymistään koronakuopasta ja kannattavuus oli erittäin hyvä. Eezystä tehty kassavirtavaikutukseton alaskirjaus pilasi raportoidun tuloksen. Loppuvuoden näkymät vaikuttavat edelleen olosuhteisiin nähden hyviltä ja odotamme edelleen yhtiön tarkistavan ohjeistustaan vielä Q4:n aikana ylöspäin.

Liikevaihto kasvoi odotetusti

NoHon liikevaihto kasvoi 39 %:lla 86 MEUR:oon ja se oli tismalleen linjassa odotuksiemme kanssa. Liikevaihto elpyi voimakkaasti koronakriisin rasittamasta vertailukaudesta ja arviomme mukaan yhtiön kapasiteetin käyttöaste Q3:lla oli erittäin korkea. Kysyntä säilyi odotuksiemme mukaisesti erittäin hyvällä tasolla patoutuneen kysynnän jatkaessa purkautumistaan. Suomen osuus liikevaihdosta oli 70 MEUR ja kansainvälisen toiminnan 16 MEUR.

Kannattavuus pysyi alkuvuoden tapaan erinomaisella tasolla

Yhtiön kannattavuus jatkoi vahvaa kehitystään ja liikevoittomarginaali oli 9,7 % ylittäen meidän 9,0 %:n ennusteemme. Yhtiön kone on rajun koronasaneerauksen jälkeen kovassa kunnossa ja korkea liikevaihto heijastuu vahvana marginaalina.

Suomen marginaali oli erinomainen 11 % ja kansainvälisen toiminnan vaatimattomampi noin 4 %. Tanskassa tuloskäänne jatkui, mikä on mielestämme positiivista. Raportin negatiivisin asia löytyi rahoituseristä, kun yhtiö joutui alaskirjaamaan omistustaan Eezyssä 7,5 MEUR:lla. Vaikka kyseessä onkin kassavirtavaikuttamaton erä, pilasi se yhtiön raportoidun tuloksen. Koska Eezyn alaskirjauksella ei ole verovaikutusta, oli veroaste suhteessa raportoituun tulokseen todella korkea ja tämä painoi osakekohtaisen tuloksen rumasti tappiolle (-0,19e).

Yhtiön nettovelka ei odotuksiemme mukaisesti laskenut Q3:lla vaan säilyi Q2:n 127 MEUR:ssa. Vaikka yhtiön kassavirta olikin odotetun vahva, investoi yhtiö selvästi odotuksiamme enemmän katsauskaudella. Lisäksi käyttöpääoman muutoksilla oli vaikutusta.

Päivitetty rahoitussopimus pidentää lainojen maturiteettia

Yhtiö ilmoitti myös uusineensa rahoitussopimuksensa viime perjantaina. Rahoitussopimus pidentää yhtiön lainojen maturiteettia selvästi ja päivitetyn sopimuksen mukaiset lyhennykset voidaan helposti hoitaa ilman Eezyn myyntejä. Käsityksemme mukaan vieraan pääoman marginaali on samalla tasolla kuin aiemmassa 2019 solmitussa rahoitussopimuksessa. Yhtiö myös kertoi, että uusi sopimus antaa sille enemmän liikkumavaraa yritysjärjestelyitä silmällä pitäen. Ottaen huomioon heikentynyt talouskuva ja rajusti noussut korkotaso, on velkavivun käytön houkuttelevuus laskenut ja näkemyksemme mukaan yhtiön pitäisi edelleen lyhyellä aikavälillä preferoida velan lyhentämistä.

Ohjeistusta ei vielä nostettu

Näkymien osalta yhtiö totesi, että odottaa loppuvuoden kysynnän olevan hyvällä tasolla kuluttajien puristuksissa olevasta ostovoimasta huolimatta. Yhtiö toisti lokakuun alussa korottamansa ohjeistuksen (liikevaihto +300 ja liikevoitto +8,5 %). Q3:n suorituksen jälkeen ohjeistus on hyvin varovainen ja kannattavuusohjeistuksen alalaita tarkoittaisi Q4:ltä umpisurkeaa noin 5 %:n marginaalia. Sekä Restamax että Royal Ravintolat ovat kautta historian päässeet Q4:llä noin 10 %:n marginaalitasolle ja mielestämme onkin selvää, että yhtiö tarkistaa ohjeistustaan vielä kertaalleen ylös. Ohjeistuksen ennalleen jättäminen kertoo mielestämme markkinan korkeasta epävarmuudesta ja yhtiö haluaa todennäköisesti nähdä pikkujoulukauden startin ennen ohjeistuksen muutosta.

 

 

 

Käy kauppaa. (NoHo Partners)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Kasper Mellas

Kasper Mellas

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2021 2022e 2023e
Liikevaihto 186,1 314,7 340,0
- kasvu-% 18,7% 69,1% 8,0%
Liikevoitto (EBIT) -0,9 31,1 30,6
- EBIT-% -0,5% 9,9% 9,0%
EPS (oik.) -0,55 0,63 0,72
Osinko 0,00 0,20 0,35
P/E (oik.) -13,8 12,0 10,5
EV/EBITDA 9,6 5,6 5,4
Osinkotuotto-% 0,0% 2,6% 4,6%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Noho Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni, joka harjoittaa ravintolaliiketoimintaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows.