Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: NoHo Partners
Suositus: Osta
Tavoitehinta: 10.00 EUR
Kurssi: 6.65 EUR
Kurssi hetkellä: 4.11.2022 - 6:50 Analyysi päivitetty: 9.8.2022

NoHo Partners julkistaa Q3-tuloksensa tiistaina 8.11. noin 08:15. Toimintaympäristö on ollut Q3:lla erittäin suotuisa ja lokakuussa annettu positiivinen tulosvaroitus myös vahvisti tätä näkemystä. Odotamme yhtiöltä erittäin hyvää Q3-raporttia sekä ohjeistuksen nostoa. Numeroiden lisäksi suurin huomio raportissa kohdistuu näkymiin.

Vahva markkinadata tukee liikevaihto-odotuksia

Yhtiö lopetti kuukausittaisen liikevaihdon sekä kassavirran raportoinnin kesäkuussa ja ensi kertaa sitten koronakriisin alkamisen yhtiön numeroihin liittyykin pitkästä aikaa jonkin verran epävarmuutta. Markkinatilanne ravintolamarkkinalla on jatkunut kuitenkin Q3:lla hyvin suotuisana. Markkina on saanut edelleen tukea patoutuneen kysynnän purkautumisesta ja heikko kuluttajaluottamus ei pankkien korttidatan perusteella ole heijastunut vielä ravintolamarkkinaan. Yhtiöllä on siis kaikki edellytykset yltää vahvaan volyymiin ja odotamme kvartaalin liikevaihdon olevan 86 MEUR, joka jää vain hieman jääkiekon MM-kisojen tukemasta Q2:sta (90 MEUR).

Odotamme kannattavuuden pysyvän vahvalla tasolla

Yhtiö on koronan jäljiltä erinomaisessa tuloskunnossa, mistä Q2:lla saavutettu kertatuotoista oikaistu noin 13 %:n liikevoitto on erinomainen osoitus. Mielestämme on selvää, että korkealla volyymillä yhtiö tulee tekemään erittäin hyvän kannattavuuden myös Q3:lla. Ennustamme liikevoittomarginaalin olevan 9 %, mutta emme yllättyisi, mikäli kannattavuus ylittäisi 10 %. Yhtiöllä on kannattavuuden osalta edelleen selkeä näytön paikka ja selvästi ennusteitamme alhaisempi kannattavuustaso asettaisi myös yhtiön oman 10 %:n vuotuisen liikevoittotavoitteen kyseenalaiseksi, sillä Q3:n liiketoimintaympäristö on ollut erittäin hyvä ja Q3 on kausiluontoisesti vahva kvartaali (olemme avanneet tätä logiikkaa foorumillamme laajemmin). Segmenttien osalta etenkin Tanskan tuloskäänteen jatkuminen on suurennuslasin alla. Tuloslaskelman alemmilla riveillä ei pitäisi olla yllätyksiä ja ennustamme 0,17 euron osakekohtaista tulosta.

Velkaisuus laskenut jo kohtuulliselle tasolle

Yhtiö tekee Q3:lla vahvan kassavirran ja investoinnit ovat edelleen maltilliset. Näin ollen IFRS 16 -vastuista oikaistu nettovelka jatkaa supistumistaan ja sen tulisi olla hieman yli 120 MEUR (Q2’22: 127 MEUR). Eezyn omistus huomioiden nettovelka on hieman alle 100 MEUR, mitä voidaan pitää jo kohtuullisena tasona. Rajusti noussut korkotaso yhdessä heikentyvän talouskuvan kanssa heikentää kuitenkin ison velkavivun houkuttelevuutta, etenkin kun Eezyn osakkeen myynti on nykykurssilla pois pöydältä. Uskommekin yhtiön viestin olevan edelleen, että kassavirta käytetään velan lyhentämiseen. Lisäksi korona-aikaisen rahoituspaketin uudelleenneuvottelun osalta odotamme tilannepäivitystä, vaikka yhtiöllä ei olekaan kiire asian suhteen.

Odotamme kuluvan vuoden toista ohjeistuksen nostoa

NoHo nosti ohjeistustaan ylöspäin lokakuun alussa ja odottaa nyt +300 MEUR liikevaihtoa ja yli 8,5 %:n liikevoittoa. Liikevaihto-ohjeistukseen pääseminen on selviö (2022e: 315 MEUR), mutta kannattavuusohjeistus vaikuttaa edelleen hyvin vaatimattomalta. Mikäli yhtiö yltäisi Q3:n kannattavuusennusteeseemme, tarkoittaisi kannattavuusohjeistuksen alalaita Q4:ltä noin 5 %:n marginaalia. Ravintola-alalla Q4 on aina vuoden paras kvartaali ja jo vanha Restamax ylsi Q4:llä yli 10 %:n marginaaliin. Vaikka talousympäristö tuleekin Q4:llä olemaan vaikeampi, pitäisi NoHolla olla kaikki edellytykset yltää Q4:llä +10 %:n marginaaliin. Oma ennusteemme koko vuoden marginaalille on 9,9 % ja mikäli Q3 on linjassa ennusteemme kanssa, tulee yhtiö jälleen tarkentamaan kannattavuusohjeistustaan ylöspäin (mahdollinen sanamuoto +9 % tai 9–10 %).

Raportin kiinnostavin kohta on yhtiön kommentit markkinatilanteesta ja näkymistä. Taloustilanne on jatkanut heikentymistään ja myös kuluttajien tilanne on heikentynyt korkojen ja inflaation puristuksessa. Vaikka ravintola-ala onkin historiallisesti ollut varsin defensiivinen, ei kuluttajia olla koeteltu nykyisen kaltaisella tavalla sitten finanssikriisin. Onkin kiinnostavaa nähdä, onko kausiluontoisesti hiljaisten syys- ja lokakuun jälkeen nähty normaali kysynnän vauhdittuminen loppuvuotta kohden, ja miltä yhtiön pikkujoulukauden varauskanta näyttää.

Käy kauppaa. (NoHo Partners)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Kasper Mellas

Kasper Mellas

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2021 2022e 2023e
Liikevaihto 186,1 314,7 340,0
- kasvu-% 18,7% 69,1% 8,0%
Liikevoitto (EBIT) -0,9 31,1 30,6
- EBIT-% -0,5% 9,9% 9,0%
EPS (oik.) -0,55 0,63 0,72
Osinko 0,00 0,20 0,35
P/E (oik.) -13,8 10,5 9,3
EV/EBITDA 9,6 5,3 5,2
Osinkotuotto-% 0,0% 3,0% 5,3%
Uusimmat ennusteet

Noho Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 Noho Partners oli ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö. Konsernilla on ravintoloita Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows.