Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: NoHo Partners
Suositus: Osta
Tavoitehinta: 9.50 EUR
Kurssi: 8.00 EUR
Kurssi hetkellä: 16.2.2023 - 8:34 Analyysi päivitetty: 9.11.2022

NoHo julkaisi aamulla operatiivisesti vahvat numerot. Liiketoiminta jatkoi vahvaa elpymistään koronan rasittamalta vertailukaudelta ja kannattavuus oli erittäin hyvä. Eezystä tehty kassavirtavaikutukseton alaskirjaus pilasi raportoidun tuloksen. Yhtiön näkymä kuluvalle vuodelle oli odotuksiemme mukainen ja yhtiö odottaa markkinatilanteen säilyvän positiivisena kuluttajan kohtaamista vastatuulista huolimatta. Myös selvä osinkoyllätys kielii yhtiön luottamuksesta tulevaan. Emme alustavasti näe ennusteissa oleellisia muutospaineita. Tulosinfo on katsottavissa InderesTV:ssä klo 10.00.

Heikentynyt ostovoima ei heijastunut kysyntään

NoHon liikevaihto kasvoi 27 %:lla 88 MEUR:oon ja oli tismalleen linjassa odotuksiemme kanssa. Liikevaihto elpyi voimakkaasti koronarajoitusten rasittamasta vertailukaudesta ja myös alalle tärkeä pikkujoulukausi on sujunut erittäin hyvin. Kuluttajien heikentynyt ostovoima ei Q4:llä heijastanut kysyntään, mikä on linjassa eri pankkien tarjoamien luottokorttidatojen kanssa. Suomen osuus liikevaihdosta oli 71,4 MEUR ja kansainvälisen toiminnan 16,7 MEUR.

Yhtiön kannattavuus jatkoi vahvaa kehitystään ja liikevoittomarginaali oli 9,5 % ja se sisälsi 0,8 MEUR kertakuluja Norjan kolmen yksikön alasajoon. Tämä huomioiden kannattavuus oli yli 10 % ja hyvin linjassa 10 %:n ennusteeseemme. Yhtiön kone on rajun koronasaneerauksen jälkeen kovassa kunnossa ja korkea liikevaihto heijastuu vahvana marginaalina. Suomen marginaali oli erinomainen 11,8 %, mutta kansainvälisen toiminnan marginaali oli heikko 0,7 % (kertaeristä oikaistuna ~5 %). Kansainvälisen liiketoiminnan marginaali oli toista kvartaalia perättäin heikko ja yhtiön olisikin tärkeää saada kannattavuus paremmalle uralle 2023 aikana. Ennakkoon oli jo tiedossa, että yhtiö joutuu kirjaamaan alas Eezyn osakepottiaan kurssilaskun seurauksena. Rahoituskulut sekä vähemmistöille kuuluva tulososuus olivat odotetun korkeat. Koska Eezyn alaskirjauksella ei ole verovaikutusta, oli veroaste suhteessa raportoituun tulokseen todella korkea ja tämä painoi osakekohtaisen tuloksen heikolle tasolle (-0,01 euroa).

Osinkopäätös heijastelee luottamusta tulevaan

Vaikka koko vuoden EPS jäikin Eezyn alaskirjausten seurauksena 0,07 euroon, jakaa yhtiö osinkoa selvästi odotuksiamme enemmän. Yhtiön osinkoehdotus on 0,40 euroa per osake (2022e: 0,20e) ja yhtiö palasikin jo nyt koronan katkaisemalle osingonkasvu-uralle. Yhtiö myös toteaa, että tavoite on jatkossa kasvattaa osinkoa ja osinkoennusteissamme on selkeitä nousupaineita. Vaikka osingon absoluuttinen määrä onkin yhtiön mittakaavassa rajallinen, on osinkopäätös vahva signaali yhtiön luottamuksesta tulevaan.

Yhtiön nettovelka laski katsauskaudella odotuksiemme mukaisesti 121 MEUR:oon ja nettovelka suhteessa käyttökatteeseen oli vuoden lopussa noin 3x, mikä on linjassa yhtiön tavoitetason kanssa. Yhtiön taseeseen liittyvät riskit ovat laskeneet pitkin vuotta tuloksen parantuessa sekä velkamäärän supistuessa ja mielestämme taseen riskitaso alkaa olla neutraali.

Odotettu ohjeistus

Raportin ennalta ylivoimaisesti kiinnostavin asia oli ohjeistus. Ohjeistus on täysin odotuksiemme mukainen ja yhtiö odottaa yli 350 MEUR:n liikevaihtoa sekä noin 9 %:n liikevoittomarginaalia meidän ennusteidemme ollessa 352 MEUR (ei sisällä Messukeskuksen tuoretta sopimusta) ja 9,1 %. Asiakaskysyntä on jatkunut vahvana ja yhtiö arvioi sen jatkuvan hyvällä tasolla vuonna 2023 epävarmuuksista huolimatta.

Käy kauppaa. (NoHo Partners)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Kasper Mellas

Kasper Mellas

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2022e 2023e 2024e
Liikevaihto 312,7 352,0 375,0
- kasvu-% 68,1% 12,6% 6,5%
Liikevoitto (EBIT) 32,0 32,0 35,6
- EBIT-% 10,2% 9,1% 9,5%
EPS (oik.) 0,11 0,65 0,77
Osinko 0,20 0,35 0,40
P/E (oik.) 70,5 12,3 10,4
EV/EBITDA 5,7 5,4 5,2
Osinkotuotto-% 2,5% 4,4% 5,0%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Noho Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni, joka harjoittaa ravintolaliiketoimintaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows.