Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Nokia kertoi aamulla myyvänsä kaapelioperaattorien verkkolaiteliiketoimintansa kanadalaiselle Vecimalle. Järjestelyn kauppahintaa ei julkaistu.

Nokia laajensi asemaansa kaapeliverkkojen markkinalla vuonna 2016 ostamalla yhdysvaltalaisen Gainspeedin osana laaja-alaisen tuoteportfolion strategiaansa. Laajentuminen kaapelioperaattoreiden markkinalle ei kuitenkaan ole onnistunut Nokialta odotetusti ja markkina on ollut erittäin haastava. Nyt tehty liiketoiminnasta irtautuminen on Nokian mittakaavassa hyvin pieni, mutta se saattaa antaa jo pientä esimakua uudesta strategiasta, jossa yhtiö arviomme mukaan lähtee hakemaan selkeästi nykyistä terävämpää fokusta.

Järjestelyn myötä Vecima vahvistaa asemiaan kaapelioperaattorien tilaajaverkkolaitteissa ja kilpailukenttä Pohjois-Amerikan markkinoilla hieman muuttuu. Teleste on parhaillaan laajentumassa Pohjois-Amerikan markkinoille uusilla hajautetun arkkitehtuurin tuotteilla, ja Vecimasta tulee yhtiölle aiempaa vahvempi kilpailija. Veciman viimeisen 12 kuukauden liikevaihto oli noin 58 MEUR, joten yhtiö on tähän mennessä ollut jonkin verran Telesteä pienempi toimija.

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

Toimitusjohtaja, analyytikko

Lisätiedot

Nokia on vuonna 1865 peustettu globaali suomalainen tietoliikennealalla toimiva yhtiö, jonka liiketoimintoihin lukeutuu teknologiakehitys ja sen lisensointi. Nokia kuuluu alansa suurimpiin yrityksiin ruotsalaisen Ericssonin ja kiinalaisen Huawein rinnalla. Nokian liiketoiminnot voidaan jakaa Nokia Networksiin ja teknologiayksiköihin. Nokia toimii lähes jokaisella mantereella ja sillä on maailmanlaajuinen johtoasema mobiili ja kiinteiden verkkojen infrastruktuurissa.