Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Nokia kertoi aamulla myyvänsä kaapelioperaattorien verkkolaiteliiketoimintansa kanadalaiselle Vecimalle. Järjestelyn kauppahintaa ei julkaistu.

Nokia laajensi asemaansa kaapeliverkkojen markkinalla vuonna 2016 ostamalla yhdysvaltalaisen Gainspeedin osana laaja-alaisen tuoteportfolion strategiaansa. Laajentuminen kaapelioperaattoreiden markkinalle ei kuitenkaan ole onnistunut Nokialta odotetusti ja markkina on ollut erittäin haastava. Nyt tehty liiketoiminnasta irtautuminen on Nokian mittakaavassa hyvin pieni, mutta se saattaa antaa jo pientä esimakua uudesta strategiasta, jossa yhtiö arviomme mukaan lähtee hakemaan selkeästi nykyistä terävämpää fokusta.

Järjestelyn myötä Vecima vahvistaa asemiaan kaapelioperaattorien tilaajaverkkolaitteissa ja kilpailukenttä Pohjois-Amerikan markkinoilla hieman muuttuu. Teleste on parhaillaan laajentumassa Pohjois-Amerikan markkinoille uusilla hajautetun arkkitehtuurin tuotteilla, ja Vecimasta tulee yhtiölle aiempaa vahvempi kilpailija. Veciman viimeisen 12 kuukauden liikevaihto oli noin 58 MEUR, joten yhtiö on tähän mennessä ollut jonkin verran Telesteä pienempi toimija.

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

CEO, analyytikko

Lisätiedot

Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Nokialla on toimialan ainoa maailmanlaajuisesti saatavilla oleva kokonaisvaltainen valikoima verkkoratkaisuja, ohjelmistoja, palveluita ja lisensointimahdollisuuksia. Asiakkaitamme ovat viestintäpalvelujen tarjoajat, joiden verkoissa on yhteensä yli 6,1 miljardia käyttäjää, sekä yrityksiä yksityisellä ja julkisella sektorilla, jotka käyttävät ratkaisujamme parantaakseen tuottavuutta ja rikastuttaakseen asiakkaidensa elämää.