Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Nokia tiedotti torstaina solmineensa 5-vuotisen 5G-laajennussopimuksen T-Mobilen kanssa, mikä jatkaa yhtiöiden pitkäaikaista yhteistyötä. T-Mobilen omassa tiedotteessa todetaan sopimuksen arvon olevan useita miljardeja dollareita. T-Mobilen 5G-investointikakkua on Nokian lisäksi jakamassa Ericsson. Vuonna 2018 T-Mobile julkisti 3,5 miljardin dollarin 5G-sopimuksista sekä Ericssonin että Nokian kanssa.

T-Mobilen ostama Sprint-operaattori käytti Samsungin teknologiaa, mutta Samsung näyttää nyt jääneen pois fuusion jälkeen yhdistyneen operaattorin investointisuunnitelmasta. T-Mobilella on käynnissä kolmivuotinen jopa 43 miljardin dollarin verkonpäivitysprojekti fuusion jälkeen.

Nokian mukaan sopimuksen vaikutus oli jo huomioitu Q3-raportin yhteydessä annetuissa näkymissä, joten uutinen oli tältä osin odotettu. Nokia ohjeistus ennakoi vuodelle 2020 8-10 %:n ja kuluvalle vuodelle 7-10 %:n oikaistua liikevoittoa. Nokian uudessa strategiassa tunnistettujen rakenteellisten ongelmien korjaus ja merkittävät lisäinvestoinnit kilpailukyvyn palauttamiseksi painavat tänä vuonna yhtiön tuloskuntoa ja kassavirtaa.

Nokia menetti vuoden 2020 aikana USA:ssa markkinaosuuksia Verizon-operaattorissa Samsungille. Tämä herätti huolia Nokian kilpailukyvystä, sillä Verizon on USA:n suurimpia operaattoreita yhdessä AT&T:n ja T-Mobilen kanssa. Nyt tiedotettu sopimus vahvistaa Nokian vahvan aseman säilyvän T-Mobilessa, mikä on positiivista.

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Nokia on vuonna 1865 peustettu globaali suomalainen tietoliikennealalla toimiva yhtiö, jonka liiketoimintoihin lukeutuu teknologiakehitys ja sen lisensointi. Nokia kuuluu alansa suurimpiin yrityksiin ruotsalaisen Ericssonin ja kiinalaisen Huawein rinnalla. Nokian liiketoiminnot voidaan jakaa Nokia Networksiin ja teknologiayksiköihin. Nokia toimii lähes jokaisella mantereella ja sillä on maailmanlaajuinen johtoasema mobiili ja kiinteiden verkkojen infrastruktuurissa.