Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Nokian Renkaat: Tuttuja juttuja

Analyytikon kommentti 10.09.2021 6:22 Nokian Renkaat
Yhtiö: Nokian Renkaat
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 35.00 EUR
Kurssi: 31.90 EUR
Kurssi hetkellä: 10.9.2021 - 6:07 Analyysi päivitetty: 4.8.2021

Nokian Renkaat järjesti eilen virtuaalisen pääomamarkkinapäivän. Tilaisuudessa keskityttiin kasvustrategian kertaamiseen ja sen toteuttamisen keskeisimpiin toimenpiteisiin. Nokian Renkaiden rakenteelliset vahvuudet ovat toimivia, mitä peilaten lähtökohta strategian omistaja-arvoa luovalle toteuttamiselle on mielestämme hyvä. Tällaisena pidämme myös odottamastamme tuloskasvusta, osingosta ja maltillisesta arvostuskuvasta muodostuvaa vuotuista tuotto-odotusta. Näin ollen toistamme 35 euron tavoitehintamme ja lisää-suosituksemme.

Pohjoismaissa ja Venäjällä vahvistetaan asemia

Nokian Renkaat ei ole tehnyt kasvustrategiansa päälinjoihin oleellisia muutoksia. Pohjoismaissa jälkiasennusmarkkina on kypsä ja yhtiön oma asema johtava. Tätä asemaa pyritään ylläpitämään ja kohdennetuilla toimilla tietysti vahvistamaankin. Myös Venäjällä vuodesta 2005 pidetyn ykköspaikan suojeleminen on tulevien vuosien kärkiprioriteetti. Toisaalta Venäjä tarjoaa Nokian Renkaille Pohjoismaita huomattavasti parempia kasvumahdollisuuksiakin asteittain elpyvää markkinaa sekä aiemmin selätettyjä varasto-ongelmia heijastellen. Pitkällä aikavälillä oleellinen ajuri Nokian Renkaiden omille volyymeille on myös uusien autojen myynti, sillä käsityksemme mukaan se tuo noin 1/3 koko Venäjän talvirengasmarkkinasta. Sekä Pohjoismaissa että Venäjällä strategian toteuttamisen kannalta keskeisimmät toimet liittyvät arviomme mukaan niin bränditunnettuuden säilyttämiseen kuin laajan jakeluverkoston tehokkaampaan skaalaamiseenkin (mm. verkkoratkaisujen käyttö).

Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa hyökätään aggressiivisemmin

Keski-Euroopassa yhtiön keskipitkän aikavälin tavoitteena on yltää 50 % liikevaihdon kasvuun. Rengastasolla tämä käsityksemme mukaan tarkoittaa loikkaa noin yhdeksään miljoonaan renkaaseen. Kooltaan kohdemarkkina on valtava ja erityisesti Saksassa ja Ranskassa Nokian Renkaiden paikalliset markkinaosuudet ovat vielä pieniä. Tämä luo yhtiölle runsaasti kasvutilaa, minkä lisäksi strategian toteuttamista tukee Venäjän tuotantolaitokselta Keski-Eurooppaan vapautuva kapasiteetti sekä terävöitetyt ulosmyyntiprosessit. Pohjois-Amerikassa puolestaan tavoitellaan 100 % liikevaihdon kasvua ja volyymimielessä noin neljän miljoonan renkaan vuosimyyntiä. Luonnollisesti Daytonin ylösajovaiheessa oleva ja Q3:n aikana neljänteen tuotantovuoroon siirtynyt tehdas on strategian toteuttamisen kannalta (mm. tuotteiden saatavuuden varmentaminen) avainroolissa. Muut ydintoimet liittyvät arviomme mukaan lumiraja-alueiden onnistumisiin, all season -segmentin markkinaosuusvoittoihin sekä jakeluteiden jatkuviin vahvistamisiin. Raskaissa Renkaissa tavoiteltava 50 % volyymikasvu taas nojaa Nokian tehtaan kapasiteetti-investoinnin hyödyntämiseen sekä tärkeimmillä asiakastoimialoilla vahvistettaviin suhteellisiin asemiin. Yhtiö päivitti tällä viikolla myös taloudelliset tavoitteensa ja kommentoimme näitä jo aikaisemmin täällä.

Tuotto-odotus toimii

Nokian Renkaiden ennusteidemme mukaiset P/E-luvut vuosille 2021 ja 2022 ovat 18x ja 15x, kun taas vastaavat EV/EBIT-kertoimet 14x ja 12x. Kertoimet painottuvat historiallisten tasojen alapuolelle, eivätkä ne siten ole absoluuttisesti tarkasteltuna kovinkaan korkeita. Myöskään tasepohjainen arvostus ei ole liian vaativa, kun se suhteutetaan yhtiön hyvään oman pääoman tuottokykyyn. Pidämme odottamastamme tuloskasvusta, noin 5 % osinkotuotosta sekä maltillisesta arvostuskuvasta muodostuvaa vuotuista tuotto-odotusta oman pääoman tuottovaadetta korkeampana. Täten tuotto/riski-suhde on oikeanlainen ja osakkeen omistamiseen kannustava.

Käy kauppaa. (Nokian Renkaat)

Analyytikko / Kirjoittaja

Joonas Korkiakoski

Joonas Korkiakoski

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 1 313,7 1 639,9 1 743,9
- kasvu-% -17,1% 24,8% 6,3%
Liikevoitto (EBIT) 119,9 295,2 364,9
- EBIT-% 9,1% 18,0% 20,9%
EPS (oik.) 1,03 1,83 2,09
Osinko 1,20 1,45 1,55
P/E (oik.) 27,9 17,4 15,3
EV/EBITDA 13,4 9,7 8,5
Osinkotuotto-% 4,2% 4,5% 4,9%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Nokian Renkaat on vuonna 1988 perustettu yhtiö, joka kehittää ja valmistaa premium-luokan renkaita ja on tunnettu erityisesti talvirenkaistaan. Yhtiö myy renkaita henkilöautoihin, kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin. Nokian Renkaar on jaettu kolmeen liiketoimintayksikköön, jotka ovat Henkilöautonrenkaat, Raskaat Renkaat sekä autonhuoltoon ja rengaspalveluihin erikoistunut Vianor-ketju. Yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa.