Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Ammattiliitto Pro ja Kemianliitto ilmoittivat sunnuntaina toimihenkilöiden ja työntekijöiden lakoista ja ylityökielloista lukuisissa yrityksissä eri toimialoilla. Mahdolliset lakot koskevat 27.1.2020 kello 0.00 ja 9.2.2020 kello 23.59 välillä alkavia työvuoroja erikseen nimetyissä yrityksissä.

Näiden liittojen mahdolliset työtaistelutoimet koskisivat useita Helsingin pörssin ja meidän seurannassamme olevia teollisuus- ja teknologiayhtiöitä. Hajautettujen organisaatio- ja tuotantorakenteiden takia lakkojen mahdolliset negatiiviset vaikutukset ovat yhtiökohtaisia. Pidämme yhteisymmärryksen saavuttamista ennen lakkojen alkamista mahdollisena, ja tässä vaiheessa negatiivisia vaikutuksia ja/tai mahdollisen palkkaratkaisun vaikutuksia on mahdotonta arvioida.

Mahdolliset lakot ja ylityökiellot koskevat ainakin seuraavien yhtiöiden toimipisteitä: Metso, Nokia, Outokumpu, Outotec, Ponsse, Raute, SSAB, Valmet, Wärtsilä, Caverion, Exel, Kemira, Neste, Orion, Tikkurila ja Nokian Renkaat.

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa.