Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Ruotsi kieltää Huawein 5g-verkoissaan

Analyytikon kommentti 21.10.2020 8:24 NokiaEricsson

Ruotsi liittyi Huawei-kieltoja asettaneiden Euroopan maiden joukkoon. Maan viranomaiset kieltävät turvallisuussyihin vedoten Huawein ja ZTE:n laitteiden käytön 5g-verkoissa. Lisäksi operaattoreiden on poistettava verkon keskeisistä toiminnoista nykyiset kiinalaisyritysten laitteet vuoteen 2025 mennessä.

Ruotsin operaattoreista ainakin Tele2 käyttää 4g-radioverkossaan Huawein laitteita, mikä vaikuttaa operaattorin suunnitelmiin 5g-verkon rakentuessa 4g-verkon päälle. Myös Hi3G Access -operaattori käyttää Huawein ja ZTE:n laitteita.

Huawei-kiellot ovat Nokialle ja Ericssonille positiivinen uutinen niiden avatessa mahdollisuuden markkinaosuusvoittoihin länsimarkkinoilla. Huawei-kieltoja turvallisuussyistä asettaneita maita ovat Yhdysvallat, Australia, Kanada, Britannia ja Slovenia. Lisäksi monissa maissa on asetettu lievempiä rajoituksia tai operaattorit ovat omaehtoisesti vähentäneet riippuvuuttaan Huaweista.

Analyytikko / Kirjoittaja

Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

Toimitusjohtaja, analyytikko

Lisätiedot

Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Nokialla on toimialan ainoa maailmanlaajuisesti saatavilla oleva kokonaisvaltainen valikoima verkkoratkaisuja, ohjelmistoja, palveluita ja lisensointimahdollisuuksia. Innovaatioidemme ja palkitun Nokia Bell Labsin johdolla olemme 5G-verkkojen kehityksen ja käyttöönoton kärjessä.