Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Ruotsi kieltää Huawein 5g-verkoissaan

Analyytikon kommentti 21.10.2020 8:24 NokiaEricsson

Ruotsi liittyi Huawei-kieltoja asettaneiden Euroopan maiden joukkoon. Maan viranomaiset kieltävät turvallisuussyihin vedoten Huawein ja ZTE:n laitteiden käytön 5g-verkoissa. Lisäksi operaattoreiden on poistettava verkon keskeisistä toiminnoista nykyiset kiinalaisyritysten laitteet vuoteen 2025 mennessä.

Ruotsin operaattoreista ainakin Tele2 käyttää 4g-radioverkossaan Huawein laitteita, mikä vaikuttaa operaattorin suunnitelmiin 5g-verkon rakentuessa 4g-verkon päälle. Myös Hi3G Access -operaattori käyttää Huawein ja ZTE:n laitteita.

Huawei-kiellot ovat Nokialle ja Ericssonille positiivinen uutinen niiden avatessa mahdollisuuden markkinaosuusvoittoihin länsimarkkinoilla. Huawei-kieltoja turvallisuussyistä asettaneita maita ovat Yhdysvallat, Australia, Kanada, Britannia ja Slovenia. Lisäksi monissa maissa on asetettu lievempiä rajoituksia tai operaattorit ovat omaehtoisesti vähentäneet riippuvuuttaan Huaweista.

Analyytikko / Kirjoittaja

Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Nokia on vuonna 1865 peustettu globaali suomalainen tietoliikennealalla toimiva yhtiö, jonka liiketoimintoihin lukeutuu teknologiakehitys ja sen lisensointi. Nokia kuuluu alansa suurimpiin yrityksiin ruotsalaisen Ericssonin ja kiinalaisen Huawein rinnalla. Nokian liiketoiminnot voidaan jakaa Nokia Networksiin ja teknologiayksiköihin. Nokia toimii lähes jokaisella mantereella ja sillä on maailmanlaajuinen johtoasema mobiili ja kiinteiden verkkojen infrastruktuurissa.