Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Saksa on saanut valmiiksi 5G-verkkojen rakentamista koskevat säännöksensä, jotka eivät tule jättämään kiinalaista Huaweita ulos verkkohankkeista. Kyseessä on takaisku Yhdysvalloille, joka on pyrkinyt painostamaan länsimaita kieltämään kiinalaisen teknologian käyttö kriittisessä infrastruktuurissa vakoilun riskiin vedoten.

Saksassa kaikki operaattorit käyttävät Huawein tekniikkaa ja ne ovat varoittaneet, että Huawein kieltäminen johtaisi miljardiluokan kustannuksiin ja viivästyttäisi vuosilla 5G-verkkojen valmistumista.

Euroopassa operaattorit ovat esittäneet huolia 5G-markkinan potentiaalisesta keskittymisestä kahden toimijan käsiin. Operaattoreiden mukaan myös verkkojen rakentaminen vain yhden toimittajan teknologialla aiheuttaa turvallisuusriskin.

Myös India Mobile Congress -tapahtumaa tällä viikolla isännöivän Intian kerrotaan edistyneen keskusteluissa Kiinan kanssa, jotta Huaweita ei suljettaisi ulos maan 5G-markkinoilta. Huawei on tähän mennessä joutunut mustalle listalle muun muassa Yhdysvalloissa, Australiassa ja Uudessa Seelannissa, mutta useat maat vielä pohtivat parhaillaan päätöstään.

Nokia on maailmanlaajuisesti toimiva tietoliikennealan konserni. Yhtiöllä on kaksi liiketoiminta- aluetta. Nokia Networks valmistaa verkkolaitteita, kehittää niihin uusia ohjelmistoratkaisuja sekä myy teleoperaattoreille palveluja ja teknologiayksikkö hallinnoi yhtiön patentoimia keksintöjä sekä lisensoi ja kehittää niitä. Yhtiön juuret ovat Tampereella vuonna 1865 perustetussa puuhiomossa, joka yhtiöitettiin vuonna 1871 nimellä Nokia Aktiebolag. Nokian osake noteerataan myös New Yorkin pörssissä.