Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Sammon osakkuusyhtiö Nordea kertoi torstai-iltana noudattavansa EKP:n suositusta ja lykkäävänsä osingonjakoaan (0,40 euroa/osake) 1.1.2021 saakka. Osingonjaon lykkääminen ei ollut yllätys, sillä EKP tiedotti jo heinäkuussa jatkavansa pankkien voitonjakokieltoja loppuvuoteen, eikä Nordealla ollut käytännössä mahdollisuutta poiketa EKP:n suosituksesta. Kommentoimme aihetta tuolloin heti tuoreeltaan täällä.

Nordea toi eilisessä tiedotteessa mielestämme varsin suorasti esiin sen, että yhtiön tahtotilana on päästä jakamaan osingot omistajille heti alkuvuodesta 2021. Yhtiö kertoi tiedotteessa, ettei se tee päätöstä voitonjaosta ennen 1.1.2021 ja se kertoi arvioivansa tilannetta uudelleen Q4’20:llä EKP:n mahdollisten uusien suositusten mukaisesti.

Heti alkuvuodesta tapahtuvalla voitonjaolla Nordea välttäisi tilanteen, jossa se joutuisi jakamaan kerralla osinkoina yli 100 % tuloksestaan, johon EKP on tähän asti suhtautunut käsityksemme mukaan varsin nihkeästi. Sammon omistusosuudella (19,9 %) Nordean 0,40 euron osakekohtainen osinko tarkoittaa noin 322 MEUR:n kokonaispottia. Tiedotteella ei ole vaikutusta näkemykseemme Sammon osakkeesta.

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Sampo on Pohjoismaiden johtava vakuutuskonserni, joka toimii tytäryhtiöidensä kautta myös Isossa-Britanniassa ja Baltian maissa. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt If, Topdanmark, Hastings ja Mandatum Life.