Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Sampo: Tavoitehinta korjattu osingon irtoamisella

Analyytikon kommentti 23.05.2022 6:04 Sampo
Yhtiö: Sampo
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 44.00 EUR
Kurssi: 41.76 EUR
Kurssi hetkellä: 23.5.2022 - 5:49 Analyysi päivitetty: 22.5.2022

Tarkistamme Sammon tavoitehintamme 44,0 euroon (aik. 48,0e) irronneen osingon johdosta. Tavoitehintamme on linjassa yhtiön osien summan kanssa. Emme ole tehneet ennusteisiimme muutoksia ja odotamme Sammolta vakaata ja hyvää tuloskehitystä lähivuosilta. Osakkeen lähivuosien tuotto-odotus koostuu hyvin turvallisesti ja tasaisesti kasvavasta osinkovirrasta sekä lievästä alennuksesta suhteessa osien summaan. Tuotto-odotus ei ole erityisen korkea, mutta mielestämme se on edelleen hyvin riittävä huomioiden Sammon matala riskiprofiili. Lisäksi Sampo on yksi harvoista yhtiöistä joka hyötyy korkojen noususta ja pidämme yhtiötä hyvänä valintana nykyisessä haastavassa sijoitusympäristössä. Toistamme lisää-suosituksemme.

Lähivuosien tuloskehitys on vakaata ja ennustettavaa

Sammon tulos tulee tekemään Nordeasta nähdyn ja PE-sijoituksista myöhemmin tapahtuvien irtaantumisten jälkeen selvän tasokorjauksen alaspäin ja arviomme mukaan Sammon uusi tuloskapasiteetti on nykyisellä osakemäärällä hieman yli 2e/osake. Tämä kasvaa lähivuosina omien osakkeiden ostojen sekä lievän tuloskasvun myötä ja 2024 ennustamme sen olevan noin 2,3-2,4e/osake. Huomautamme, että vaikka taso on erittäin hyvä ja se kasvaa tasaisesti, ei suuria tasohyppyjä kannata odottaa Ifin ja Topdanmarkin ollessa jo valmiiksi hurjassa tuloskunnossa.

Osinkovirta on vuolas ja omien ostot jatkuvat

Osinkokapasiteetti tulee olemaan varsin lähellä osakekohtaisen tuloksen tasoa, sillä pääomarakenteen rationalisoinnin jälkeen Sampo voi jakaa valtaosan tuloksestaan ulos omistajille. Nyt toteutettujen voitonjakojen jälkeen Sammon tase on edelleen erittäin vahva ja sillä on edelleen ylimääräistä pääomaa, pääosin PE-sijoituksissa (noin 2e/osake). Lisäksi nettovelaton tase mahdollistaa liikkumavaran, mikäli markkina tarjoaisi tilaisuuden tehdä liikkeitä Topdanmarkin kanssa. Odotamme Sammon jatkavan ylimääräisen pääoman palauttamista pian ilmoitettavalla omien osakkeiden ostolla ja mikäli yhtiö ei tee Topdanmarkista ostotarjousta, on myös mahdollista että näemme vielä ensi vuonna tätä vuotta pienemmän lisäosingon. Ennustamme vuodelta 2023 vielä noin euron osakekohtaista lisäosinkoa, mutta huomautamme että tämä on riippuvainen Topdanmarkin suhteen edistymisestä. Olemme avanneet ennusteitamme tarkemmin edellisessä raportissamme. Suosittelemme sijoittajia myös katsomaan Sammon järjestämän erittäin informatiivisen johdon kyselytunnin, missä käsiteltiin yhtiöön liittyviä teemoja laajasti.

Tuotto-odotus edelleen riittävä

Olemme tarkistaneet näkemystämme osien summasta 44,5 euroon (aik. 49e). Nyt toteutettujen voitonjakojen jälkeen arvosta valtaosa (noin 65 %) tulee Ifistä. Emme näe järkeviä syitä alennukselle suhteessa osien summaan ja odotammekin osakkeen hinnoittelun ajautuvan lähelle osien summaa seuraavan 12kk aikana, kun yhtiön transformaatio puhtaaksi vakuutusyhtiöksi on nyt valmis. Huomautamme, että osien summa pitää sisällään kaikki tulevat osingot sekä omien ostot. Laskelmiemme mukaan lähivuosien tuotto nojaakin etenkin osinkoihin. Tuottopotentiaali ei ole erityisen korkea, mutta Sammon matala riskitaso huomioiden se on kuitenkin mielestämme riittävä.

Lue yhtiöstä julkaistu analyysiraportti täältä (premium-tilaajille)

Käy kauppaa. (Sampo)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2021 2022e 2023e
Liikevaihto 9 746,0 10 248,4 9 577,2
- kasvu-% 15,9% 5,2% -6,5%
Liikevoitto (EBIT) 3 172,0 1 835,1 1 593,0
- EBIT-% 32,5% 17,9% 16,6%
EPS (oik.) 2,86 2,46 2,25
Osinko 4,09 1,80 2,88
P/E (oik.) 15,4 17,0 18,6
EV/EBITDA 7,5 10,7 11,5
Osinkotuotto-% 9,3% 4,3% 6,9%
Uusimmat ennusteet

Yhtiöpäivitykset

Sampo on Pohjoismaiden johtava vakuutuskonserni, joka toimii tytäryhtiöidensä kautta myös Isossa-Britanniassa ja Baltian maissa. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt If, Topdanmark, Hastings ja Mandatum.

Sammon strategisena fokusalueena ja omistaja-arvonluonnin keskiössä on vahinkovakuutusliiketoiminta. Sampo on tytäryhtiöidensä Ifin ja Topdanmarkin kautta Pohjoismaiden suurin vahinkovakuuttaja.