Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

St1 Nordic Oy:n pitkäaikaisen toimitusjohtajan, nykyisin St1:n hallituksen jäsenenä toimivan Kim Wiion sijoitusyhtiö Mininvest Oy on merkinnyt 1,4 miljoonaa Privanet Groupin uutta osaketta. Mininvest Oy nousee merkinnällä Privanet Groupin toiseksi suurimmaksi omistajaksi. Uusien osakkeiden rekisteröimisen jälkeen Privanet Groupin osakemäärä nousee 15 454 317 osakkeeseen, joista Mininvest Oy omistaa 9,1 %. Osakeanti on maksettu apporttina St1 Nordic Oy:n osakkeina ja järjestelyssä osakkeiden merkintähinta oli 0,795 euroa osakkeelta. Tämä on toki osittain laskennallinen, sillä toisella puolella vaikuttaa myös St1 Nordic Oy:n osakkeille annettu valuaatio.  

Mielestämme uuden nimekkään omistajan mukaantulo luo uskoa Privanetin tiukan rahoitustilanteen ratkaisemiseen. Koska merkintä maksetaan apporttina, Privanet ei saa järjestelyssä suoraan uutta pääomaa vaan ilmeisesti noin 1,1 MEUR:n arvosta St1 Nordic Oy:n osakkeita. Nämä Privanet aikoo käsityksemme mukaan myydä sijoittajille, mikä toisi yhtiöön sen kaipaamaa likviditeettiä ja vahvistaisi tasetta. Yksinään järjestely ei ratkaise Privanetin tiukkaa rahoitustilannetta, mutta näkemyksemme mukaan se on askel oikeaan suuntaan ja parantaa yhtiön mahdollisuutta myydä aiemmin liikkeelle laskettuja joukkovelkakirjoja. Edelleen rahoitustilanteeseen liittyy kuitenkin merkittävää epävarmuutta. Olemme käsitelleet rahoitustilannetta mm. edellisessä päivityksessämme.

Osakemerkinnän myötä Privanet Groupin hallitus on käyttänyt täysimääräisesti varsinaiselta yhtiökokoukselta 27.3.2019 saamansa osakeantivaltuutuksen. Hallitus on arvioinut, että osakeannin toteuttamiseksi suunnatusti on ollut painavat taloudelliset syyt. Yhtiö tiedotti viime viikolla myös kahden uuden, enintään viiden miljoonan euron joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskusta. Privanetin tiedotteessa kerrotaan myös, että Kim Wiio voisi olla tulevaisuudessa kiinnostunut myös hallituspaikasta Privanetissa.

Analyytikko / Kirjoittaja

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot