Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

USA ilmoitti uusista Huawei-rajoitteista

Analyytikon kommentti 18.08.2020 8:23 NokiaEricsson

Bloomberg uutisoi eilen, että Yhdysvallat on asettanut uusia rajoitteita Huaweille, joilla se pyrkii hankaloittamaan Huawein verkkolaitteiden komponenttien saatavuutta. Kaikilla komponenttien valmistajilla tulee jatkossa olla lisenssit, jotta ne voivat jatkaa toimituksia Huaweille.

Bloombergin mukaan Huawei on riippuvainen ulkomaisista komponenttitoimittajista, sillä tietyt yhtiön itse suunnittelemat komponentit ovat loppumassa vuoden 2021 aikana. Tämä voi hankaloittaa Huawein verkkolaitteiden toimituksia. Viimeisimmät rajoitteet todennäköisesti osaltaan auttavat jälleen Nokiaa ja Ericssonia taistelussa Huawein ylivaltaa vastaan.

Merkit Nokian mahdollisuuksista hyötyä Huaweihin kohdistuvista rajoituksista ovat vahvistuneet selkeästi viime aikoina. Yhtiö kommentoi Q2-raportin yhteydessä näkevänsä konkreettisia keskipitkän aikavälin mahdollisuuksia geopoliittisesta tilanteesta johtuen. Nokia on jo jossain määrin hyötynyt Huawei-pakotteista Japanissa, Australiassa ja Kanadassa. Nyt etenkin Euroopassa Huawei-tilanne on avaamassa selkeitä mahdollisuuksia Nokialle ja Ericssonille Britannian ja Ranskan asettaessa rajoitteita Huawein käytölle. Lyhyellä aikavälillä operaattoreilla ei ole juurikaan muita vaihtoehtoja kuin Nokia ja Ericsson.

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot

Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Nokialla on toimialan ainoa maailmanlaajuisesti saatavilla oleva kokonaisvaltainen valikoima verkkoratkaisuja, ohjelmistoja, palveluita ja lisensointimahdollisuuksia. Innovaatioidemme ja palkitun Nokia Bell Labsin johdolla olemme 5G-verkkojen kehityksen ja käyttöönoton kärjessä.