Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Valkoinen talo myönsi maanantaina uuden 90 päivän lisäajan kiinalaiselle Huaweille. Lisäajan puitteissa Huawei saa jatkaa komponenttitoimituksiaan yhdysvaltaisille yrityksille. Reutersin mukaan Valkoinen talo suunnitteli ensin lyhyempää, kahden viikon lisäaikaa, mutta taipui lopulta pidempään ajanjaksoon. Perusteluna oli mm. se, että lisäajan myötä pyritään minimoimaan haitat Huawein amerikkalaisille asiakkaille ja kuluttajille.

Huawei asetettiin Yhdysvaltain mustalle listalle toukokuussa, mutta sille on jo aikaisemmin myönnetty kahdesti 90 päivän lisäaika toimituksilleen. Kolmatta kertaa pidettiin hyvin epävarmana, sillä vielä syyskuun lopussa odotuksissa oli, että lisäaikaa ei oltaisi myöntämässä. Huawei-tapausta pidetään osana Kiinan ja USA:n välisiä kauppaneuvotteluja, joten lisäajan myöntäminen on heikko signaali myös neuvottelujen etenemisestä.

Päätös antaa jälleen tilaa Huaweille kasvattaa omavaraisuuttaan komponenteissa, vaikka se viekin aikaa. Operaattoreiden näkökulmasta Huawei-tilanteeseen liittyvä epävarmuus on haitallista. Toistaiseksi operaattorit eivät kuitenkaan näytä vielä tilanteeseen merkittävästi reagoineen, kuten aiemmin kirjoitimme.

Analyytikko / Kirjoittaja

Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

CEO, analyytikko

Lisätiedot
Marianne Palmu

Marianne Palmu

Ekonomisti, Aamukatsauksen tuottaja

Lisätiedot

Nokia on maailmanlaajuisesti toimiva tietoliikennealan konserni. Yhtiöllä on kaksi liiketoiminta- aluetta. Nokia Networks valmistaa verkkolaitteita, kehittää niihin uusia ohjelmistoratkaisuja sekä myy teleoperaattoreille palveluja ja teknologiayksikkö hallinnoi yhtiön patentoimia keksintöjä sekä lisensoi ja kehittää niitä. Yhtiön juuret ovat Tampereella vuonna 1865 perustetussa puuhiomossa, joka yhtiöitettiin vuonna 1871 nimellä Nokia Aktiebolag. Nokian osake noteerataan myös New Yorkin pörssissä.