Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Wulff: Tuloskasvua koronasta huolimatta

Analyytikon kommentti 22.07.2020 7:09 Wulff
Yhtiö: Wulff-Yhtiöt
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 2.10 EUR
Kurssi: 1.94 EUR
Kurssi hetkellä: 22.7.2020 - 6:54

Nostamme Wulffin tavoitehintamme 2,10 euroon (aik. 1,75 euroa) pitäen suosituksemme lisää-puolella. Wulff antoi tiistaina positiivisen tulosvaroituksen ja pelätty koronakvartaali näyttäisi menneen yhtiön kannalta erinomaisesti. Nostimme lähivuosien ennusteitamme heijastellen liiketoiminnassa nähtyä piristymistä ja luottamustamme yhtiön tuloskasvupotentiaalia kohden. Arvostus tarjoaa vielä selkeää nousuvaraa, kun koronakuoppa näyttäisi yhtiöllä jääneen näillä näkymin väliaikaiseksi.

Positiivinen tulosvaroitus oli odotuksiimme nähden yllätys

Toimistotarvikkeisiin ja -palveluihin keskittynyt Wulff-Yhtiöt antoi tiistaiaamuna positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiö arvio vertailukelpoisen liikevoiton kasvavan vuonna 2020 vuoden 2019 vertailukelpoisesta liikevoitosta (2019: 1,7 MEUR). Aikaisemman arvion mukaan odotuksissa oli, että liikevoitto laskee viime vuodesta, joten tilanne on muuttunut nopeasti selvästi parempaan suuntaan. Yhtiö on onnistunut kvartaalin aikana reagoimaan muutokseen hyvin nopeasti lisäämällä tuotevalikoimaansa paljon hygieniaan, suojaukseen, etätyöskentelyyn sekä hyvinvointiin liittyviä tuotteita, joiden kysyntä on selvästi ylittänyt odotukset. Arviomme mukaan näiden tuotteiden katteet ovat myös kohtuullisen hyviä, joka on nostanut arviomme mukaan yhtiön myyntikatetta. Hyvin sujuneen myynnin lisäksi yhtiö on suorittanut onnistuneita säästötoimenpiteitä yksiköissä, joihin koronaviruksen toimenpiteillä ja rajoituksilla on ollut isompia vaikutuksia.

Q2-tulos maanantaina 

Wulff julkistaa Q2-tuloksensa maanantaina 27.7.2020. Ennustamme Wulffin liikevaihdon laskeneen Q2:lla noin 4 % vertailukaudesta 14,7 MEUR:oon (Q2’19: 15,4 MEUR). Q1-Q2 vaihteessa eskaloitunut koronaviruspandemia on vaikuttanut yhtiön messuja järjestävään Wulff Entren liiketoimintaan merkittävästi, mikä on pääosin odottamamme liikevaihdon laskun taustalla. Odotamme oikaistun liikevoiton nousevan kuitenkin noin 0,7 MEUR:oon (Q1’19: 0,6 MEUR) ja oikaistun liikevoittomarginaalin 4,4 %:iin (Q2’19: 3,6 %). Vertailukausi oli arviomme mukaan erityisen vahva messumyynnissä, mutta yhtiön tulosvaroituksesta voi päätellä että kvartaali on sujunut merkittävän hyvin. Mielenkiinto tuloksessa on lukujen lisäksi yhtiön kommenteissa tulosvaroituksen syistä ja seurauksista sekä miten kestävänä yhtiö nykyisen kysynnän näkee.

Suoritus vahvisti lähivuosien potentiaalia

Nostimme lähivuosien ennusteitamme selvästi yhtiön tulosvaroituksen myötä. Koronaviruspandemian vaikutukset yhtiön pääliiketoimintoihin näyttävät jäävän vähäisiksi, eikä siivous- ja hygieniatuotteiden kysyntä olettavasti lopu kuin seinään, vaikka piikki luultavammin on jo nähty. Näiden uusien tuotteiden kysynnän lisäksi ensi vuonna on jälleen nähtävissä piristyvää kysyntää myös yhtiön messuille sekä koronan vuoksi kysynnän hiipumista kohdanneille toimistotarvikkeille. Odotamme nyt kuluvana vuonna yhtiön liikevoiton nousevan noin 13 % 1,9 MEUR:oon (aik. 1,4 MEUR). Ensi vuonna näemme liikevoiton kasvun jatkuvan noin 11 %:n vauhtia 2,1 MEUR:oon (aik. 1,7 MEUR). Tätä ajaa edellä mainittu palautuva kysyntä sekä myyntimixin parantuminen yhdessä tehokkaamman kulurakenteen kanssa. Koronaviruksen aiheuttamista haasteista huolimatta yhtiö näyttäisi pystyvän kasvattamaan liikevoittoaan jo kolmatta vuotta putkeen. Tämä saa meidät entistä luottavaisemmaksi yhtiön jatkuvaa tulosparannusta kohtaan, eikä myöskään haarukoimamme nykyisen liiketoimintarakenteen potentiaalin (EBIT-%: 5 %) pitäisi olla lähivuosina mahdotonta saavuttaa.

Arvostuksessa edelleen merkittävää nousuvaraa

Parantuneen näkyvyyden sekä merkittävimpien epävarmuustekijöiden poistuessa pystymme nojaamaan vuoden 2021 kertoimiin yhä isommalla luottamuksella. Ennustemuutoksiemme myötä osakkeen vuoden 2021 kertoimet (P/E (oik.): 9,9x, EV/EBITDA: 5,1x) ovat edelleen houkuttelevia ja alle hyväksymämme arvostushaarukan alarajan (P/E: 10-12x,  EV/EBITDA: 6-8x). Suhteellisesti yhtiö on myös arvostettu noin 15 % alle verrokkiryhmän, mikä yhtiön tuloskasvuprofiiliin nähden on mielestämme liian suuri diskontto. Myös DCF-laskelmamme arvo (2,2 euroa) heijastelee osakkeessa olevan nousuvaraa. 

Käy kauppaa. (Wulff)

Analyytikko / Kirjoittaja

Olli Koponen

Olli Koponen

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2019 2020e 2021e
Liikevaihto 56,3 55,9 56,5
- kasvu-% 0,8% -0,8% 1,1%
Liikevoitto (EBIT) 1,6 1,9 2,1
- EBIT-% 2,8% 3,4% 3,7%
EPS (oik.) 0,17 0,15 0,20
Osinko 0,00 0,00 0,11
P/E (oik.) 10,5 12,8 9,9
EV/EBITDA 6,7 5,9 5,1
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 5,7%
Uusimmat ennusteet

Parempi maailma - työpaikka kerrallaan. Wulffin tavoitteena on täydellinen työpäivä! Mahdollistamme paremmat työympäristöt ja teemme työpaikan - sinne, missä se ikinä tänä päivänä onkin. Viihtyisämpi, terveempi, turvallisempi, miellyttävämpi, tehokkaampi, toiminnallisempi, monipuolisempi? Miten sinä haluat parantaa työpäivää ja -ympäristöä? Wulffilta löydät ratkaisun. Meiltä löydät mm. työpaikkatuotteita, kahviotarvikkeita, kiinteistö- ja siivoushuollon tuotteita, toimisto- ja it-tarvikkeita, ergonomiaa, ensiapua, ilmanpuhdistusta sekä innovatiivisia tuotteita työmaille.