Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Zeeland Familylle merkittäviä asiakkuuksia

Analyytikon kommentti 09.04.2018 7:51 Avidly

Zeeland Family tiedotti viime viikolla kahdesta merkittävästä asiakkuudesta. Yamaha Motor Europe valitsi Zeeland Familyn hoitamaan konsernin koko Euroopan veneilytoimintojen markkinoinnin ja Espoon kaupunki mediatoimistopalveluiden tuottajaksi Zeeland Family Oyj:n tytäryrityksen Zeeland Media Groupin. Yhtiö ei avannut tiedotteissa tarkemmin sopimusten arvoa, mutta arvioimme Yamaha-sopimuksen vastaavan kokoluokaltaan pienen liiketoimintakaupan (noin 0,5 MEUR/vuosi) liikevaihtoluokkaa.

Yamaha-sopimus on Zeeland Groupille strategisesti tärkeä, sillä se osoittaa yhtiön olevan kilpailukykyinen toimija myös kansainvälisessä markkinassa ja tarjoaa merkittävän referenssiasiakkuuden. Lisäksi alkuun suunnitteluun vahvasti painottuva sopimus voi arviomme mukaan avata mahdollisuuksia laajempaan kokonaisuuteen pidemmällä aikavälillä.

Zeeland Familyn ympäriltä kuultiin viime viikolla myös negatiivisia uutisia, kun Markkinointi ja Mainonta -lehti uutisoi, että yli puolet (11 hlö) Zeeland Familyn Turun toimiston henkilöstöstä on irtisanoutunut viime kuukausien aikana. Zeelandin toimitusjohtajan mukaan Turun-toimiston irtisanoutumiset eivät vaikuta toimiston toimintakykyyn, koska muiden toimistojen työntekijät voivat paikata työntekijävajetta ja Turun-toimistoon on tehty jo korvaavia rekrytointeja. Zeeland Familyn henkilöstön vaihtuvuus on käsityksemme mukaan kasvanut viime vuosina selvästi, kun yhtiö on muokannut liiketoimintarakennettaan ja toimintamalliaan ja ns. perinteisen mediasuunnittelun ja viestinnän palveluiden kysyntä on vähentynyt. Yhtiö liputti jo tilinpäätöksen yhteydessä annettujen näkymien yhteydessä, että henkilöstövaihtuvuuden odotetaan vaikuttavan hidastavasti alkuvuoden liikevaihdon kehitykseen, joten olemme huomioineet tämän ennusteissamme.

Käy kauppaa. (Avidly)

Analyytikko / Kirjoittaja

Avidly on vuonna 2006 perustettu suomalainen markkinoinnin palvelutoimisto ja automaatioyhtiö. Yhtiön palvelut kattavat kokonaisvaltaisesti keskisuurten ja suurten yritysten sekä julkisen hallinnon markkinoinnin, mainonnan, viestinnän, ja myynnin asiantuntijapalvelut, toteutuksen ja suunnittelun. Avidlyn nykyinen liiketoimintarakenne on syntynyt lukuisten yrityskauppojen seurauksena. Yhtiö listautui vuonna 2010 First North-markkinapaikalle ns. käänteisellä listautumisella.