Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Verkkokauppa.com ROAST

Inderes ROAST, vieraana Verkkokauppa.comin Samuli Seppälä, alkaa kello 11:15. Alustava somesta kerätty kysymyspatteristo alla:

Persoona
-Kuka olette ja mistä tulette?
-Mistä verkkokauppa.com sai alkunsa?
-Kun siirrytte hallitukseen, jäättekö varjotoimariksi?
-Mikä on uusi roolinne verkkokaupan suhteen?
-Miten kuvailisitte suhdettanne henkilöstöön?
-Aiotteko myydä osakkeita/aiotteko pysyä näin suurena omistajana?
-Mitä kertoo ja pitäisikö sijoittajien olla huolissaan talouspuolen vekslailuista (viimeisin jaksotusnegari ja lomarahat esim)?
-Miten kommentoit kahta viimeisintä tulosvaroitusta liittyen omaan siirtymiseesi hallituksen puolelle- ts huonojen uutisten kasautuminen, jätätkö mielestäsi huonossa kohtaa yhtiön johtamisen tällä hetkellä em seikkojen takia?
-Kuinka monta kerrosta löytyy toimarin ja myyjän välillä?
-Mainitse kaupan alan yritys, joka tekee jotain ja mitä paremmin kuin Verkkokauppa.com?
-Mikä on mielestäsi suurin uhka verkkokauppa.comille tällä hetkellä?

Kivijalat ja asiakkaat
-Aina toteatte että kauppa siirtyy verkkoon, miksi laajennutte kivijalkoihin? Teidän vanha slogankin oli “älä maksa turhaan myymälästä”?
-Voiko kulurakenne nousta kun laajennutte kivijaloissa?
-Oletteko myöhässä kivijalka-laajentumisessa?
-Asiakaskunta: olette vahvasti profiloituneet tietyn miesryhmän tietokone ja Dr. Pepper-kauppana. Miten Verkkokauppa.com laajenee muihin asiakasryhmiin? Tietääkö ihmiset että teiltä saa myös lastenvaunuja ja leluja?

Amazon & kilpailu
-Vähättelitte Poweria aikanaan kun tulivat, argumentit oli tasoa: se on sama vanha expert ja nimenvaihdos pelkkä kosmeettinen muutos, mutta seuraavana vuonna annatte 2 tulosvaroitusta”.  Mitä pidätte suurimpana kilpailu-uhkana verkkikselle tällä hetkellä?
-Monia sijoittajia tuntuu huolettavan Amazonin kasvava uhka. Minkälainen uhka teidän omin sanoin Amazon on Verkkokauppa.comille?
-Miten varaudutte Amazonin tuomaan hintakilpailuun?
-Amazon pystyy tarjoamaan melko laajan kokemuksen esimerkisi Primen myötä (sisällöstä tavaroihin) + esimerkiksi subscription palvelut sekä ylivoimainen datan hyödyntäminen. Miten Verkkokauppa.com vastaa näihin haasteisiin?
*Jatkona, moni kysyy miksi ostaisi teiltä kun Amazonista saa niin kattavasti kaikkea ja jatkossa yhä enemmän?  [miten vastata “älykkääseen” haasteeseen?]
-Jos teillä on noin ylivoimainen kulurakenne, miksi laajennu ulkomaille ja häädä Amazonia ulos Euroopasta?
-Verkkis voi leveillä kulurakenteella, mutta entä volyymipuoli? Ostoehdot vs. paljon isommat Power ja Gigantti tai muut kaupan alan jättiläiset.
-Monet sijoittajien kysymykset liittyvät siihen, että Saksasta tai muualta tuntuu saavan kaiken halvemmalla ja he eivät usko teidän hintajohtajuuteen. Miten kommentoisit näitä?
-Kuka voittaa kilpailun pitkässä juoksussa, kuluttajan lisäksi?

Teknologia
-Onko oma IT-järjestelmä hidaste kun teknologiat maailmalla kehittyy niin nopeasti ja verkkis on oman järjestelmänsä vanki, muut saa käyttöönsä ensimmäisenä uudet teknologiat?
-Miten Verkkokauppa.com hyödyntää dataa?
-Onko pulaa hyvistä kehittäjistä? Miten saatte talenttia taloon?

Verkkokaupan tulevaisuus
-Datan/platformin rooli teille?
-Miksi Suomen verkkokauppa on kehittynyt niin huonosti ja jäljessä? Suomessa verkkokaupan osuus 10 % vs. esim. Saksa ja USA 14%.  Onko Verkkiksen menestys ei omaa vaan muiden suharoinnin ansiota?
-Mitkä ambitiot ovat verkkiksen suhteen? (missä 10 vuoden päässä, dominoida kauppaa?)
-Kansainvälistyminen?
-Mikä on teidän visio, missä verkkokauppa.com on 5 vuoden päästä?

Verkkokauppa.com on vuonna 1992 perustettu Suomen suosituin ja vierailluin verkossa toimiva kotimainen vähittäiskauppa. Verkkokauppa.com Oyj markkinoi, myy ja jakelee verkkokauppansa, myymälöidensä ja noutopisteverkostonsa kautta sesongista riippuen kymmeniä tuhansia tuotteita. Yhtiöllä on neljä myymälää: Oulussa, Pirkkalassa, Raisiossa ja Helsingissä, jonka lisäksi verkkokaupasta ostettavat tuotteet ovat noudettavissa noutopisteiden kautta.