Tasapainoa kannattavuuden ja cloud kasvun välille

Basware siirtyy cloud-transformaation seuraavaan vaiheeseen. Viime vuoden kahden ei-pilviliiketoiminnan myynti, sekä skannauspalveluiden ulkoistaminen yksinkertaistavat toimintoja. Yhtiön tulee silti jatkaa cloud-toimintojen virtaviivaistamista, saavuttaakseen skaalautuvan liiketoimintamallin täydet hyödyt. 2/3 Baswaren busineksesta on nyt cloud-liiketoimintaa ja on oikea aika tehostaa operaatioitamme ja keskittyä kannattavuuteen sekä rahavirtaan. Kannattavuuden parantamiseen tähtäävän tehostamisohjelman avulla, Basware odottaa positiivsen liiketuloksen saavuttamista 2020, sekä vuotuisen vapaan rahavirran odotetaan olevan positiivinen vuoden 2020 loppuun mennessä.

Q1 tulos – Cloud kasvu +14%

Vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä Baswaren cloud-liikevaihto kasvoi 14 prosenttia ja kokonaisliikevaihto 6 prosenttia (poislukien vuoden 2018 myytyjen liiketoimintojen luovutustulojen ja valuuttakurssien vaikutukset). Cloud-tilauskertymä kasvoi 5  prosenttia. Basware oli markkinoiden spekulaation kohteena koskien mahdollista ostotarjousta mikä viivytti neuvotteluita asiakkaiden kanssa, vaikuttaen tilauskertymään. Kaikesta huolimatta Basware suoriutui vahvasti päämarkkina-alueillaan, kuten USA:ssa ja Ranskassa, sekä  allekirjoitti useita sopimuksia uusien asiakkaiden kanssa, mikä mahdollistaa tulevaisuuden lisämyyntiä.

Oikaistu EBITDA oli -1.7 miljonaa euroa. Kannattavuuteen vaikuttivat väliaikaisesti korkeammat hosting-kulut, jotka liittyvät merkittävien tuotteiden siirtämiseen AWS-pilveen, sekä myyntisaamisiin liittyvät luottotappiot. Hosting-kulujen odotetaan laskevan tasaisesti, kunnes siirtymä on saatu päätökseen. Basware pitää ohjeistuksensa ennallaan vuodelle 2019 ja odottaa oikastun EBITDAn saavuttavan tai ylittävän kannattavuusrajan, sekä cloud-liikevaihdon kasvavan n. 15 prosenttia ja kokonaisliikevaihdon kasvavan n. 5 prosenttia.

Uusi rahoitussopimus

Basware allekirjoitti 50 miljoonan euron rahoitussopimuksen maaliskuussa. Lainasopimus on räätälöity Baswaren tarpeisiin: joustavat lainaehdot ja 5,5 vuoden maturiteetti tukevat kasvua, sekä vahvistavat tasetta. Basware myös uudelleenrahoitti vuonna 2019 erääntyvän 17 miljoonan euron lainan.

 

Basware on maailman johtava hankinnasta maksuun- ja verkkolaskuratkaisujen toimittaja. Basware Commerce Network on maailman suurin, avoin yritysten välinen verkosto, joka mahdollistaa vaivattoman yhteistyön ja kaupankäynnin jo miljoonalle ostajalle ja myyjälle yli sadassa eri maassa